KJØPT AV GIGANT: World Seafoof Center er solgt til Slate.

Kjøperen av sjømatsenteret på Gardermoen er klar

Det var kanadiske Slate som kjøpte World Seafood Center fra Oslo Airport City. Eiendomsverdien var 1,34 milliarder kroner.

Publisert Sist oppdatert

Det var i mars at det ble kjent at Oslo Airport City hadde inngått budaksept for det 55.000 kvadratmeter store sjmatsenteret World Seafood Center på Gardermoen. Nå er due dilligence gjennomført og det var kanadiske Slate som kjøpte eiendommen.

– Oppkjøpet utvider Slates portefølje med essensielle eiendommer i Europa ytterligere og øker Slates eiendomsfotavtrykk i Norden, skriver Slate i en melding.

Eiendommen er et toppmoderne, nybygd kjøle- og distribusjonsanlegg for sjømat, som ligger i ett av Norges fremste og godt tilkoblede logistikknutepunkt.

–  World Seafood Center har etablert seg som en kritisk del av den globale matforsyningskjeden, og gir forbrukere over hele Europa, Amerika og Asia tilgang til høykvalitets norsk sjømat. Ettersom den globale etterspørselen etter bærekraftig sjømat fortsetter å vokse, ser vi frem til å samarbeide med de ledende leietakerne i World Seafood Center for å ytterligere forbedre kvaliteten, effektiviteten og robustheten til dette anlegget, og sikre at det forblir et viktig knutepunkt for sjømateksport i årene som kommer, sier Sven Vollenbruch, administrerende direktør i Slate.

Eiendomsverdien er 1,34 milliarder kroner.

SELGER: Thor Thoeneie i Oslo Airport City.

– For alle som er langsiktige by- og næringsutbyggere må styret og administrasjon grundig vurdere betydningen av salg kontra det å beholde bygg med kostbar langsiktig finansiering og påfølgende begrensede muligheter for utvikling og realisering av nye prosjekter. Vi er fornøyde med pris ut fra markedssituasjon. Salget gjør at vi får nedkvittert dagens byggelån, samtidig som selskapet tilføres likviditet. Dette gir oss en robust balanse og soliditet til å realisere nye flere prosjekter årene fremover, ut fra vår utviklingsstrategi, sier Thor Thoeneie, adm. direktør i Oslo Airport City.

Oppdrettsselskapet Mowi er blant de største leietakerne i bygget.

Colliers, Thommessen og Vedal var rådgivere for OAC i transaksjonen. Pareto Securities, Schjødt, CBRE, KPMG, BER, og agradblue – en del av Westbridge – var rådgivere for Slate. Handelen forventes å bli avsluttet i slutten av juni 2024.

Slate Asset Management er en global alternativ investeringsplattform for eiendom, og har gjort flere kjøp i Norge. Slate kjøpte blant annet 36 handelseiendommer for 1,6 milliarder kroner i april 2022.  Før det hadde Slate kjøpt to porteføljer med norske dagligvareeiendommer, blant annet fra Svenska Handelsfastigheter for 1 milliard kroner.

Powered by Labrador CMS