BEDRING: Veidekke-sjef Jimmy Bengtsson melder om bedre tider i entreprenørmarkedet.
BEDRING: Veidekke-sjef Jimmy Bengtsson melder om bedre tider i entreprenørmarkedet.

Oppjusterer prognosene for entreprenørmarkedet

Veidekke oppjusterer sine prognoser for entreprenørmarkedet i alle de tre skandinaviske landene.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver selskapet i en børsmelding torsdag.

– Markedene for entreprenørbransjen har vist seg å komme godt gjennom covid-19-pandemien så langt. Ordreinngang, omsetning og lønnsomhet var stabil gjennom fjoråret og gir bransjen et godt grunnlag for aktiviteten fremover. Stabil aktivitet betyr gjerne også bedre tilgang på kompetanse og større forutsigbarhet enn i tider med store svingninger, sier Jimmy Bengtsson, konsernsjef i Veidekke ASA.

Veidekke ser flat til svak positiv vekst i Skandinavia, fra et allerede høyt aktivitetsnivå. I Norge anslår Veidekke en vekst på 1 prosent i det norske entreprenørmarkedet i år og 2 prosent til neste år. I Sverige og Danmark er forventningene henholdsvis nullvekst og nedgang på 5 prosent i år og henholdsvis 2 prosent og 3 prosent vekst i 2022.

Mange fryktet at covid-19 ville svekke etterspørselen etter boliger, noe som viste seg å være grundig feil. Veidekke har oppjustert prognosene for 2021 kraftig, spesielt i Norge og Sverige. Selskapet venter et godt tilsig av nye boligprosjekter og 5 prosent produksjonsvekst i 2022.

Veidekke-aksjen steg med ca. 1 prosent på børsen torsdag til 118,60 kroner.