SELGER: Simon Venemyr Ottersland kvitter seg med aksjer.

Ringmuren selger til Nyfosa for 1,5 milliarder

Kvitter seg med alle aksjene i Samfosa.

Publisert

Nyfosa har ifølge en pressemelding avtalt å kjøpe de resterende 50 prosent av aksjene i Samfosa fra joint venture-partneren Ringmuren som er morselskapet til Simon Venemyr Otterslands Samfunnsbyggeren AS. 

Kjøpesummen tilsvarer en eiendomsverdi på 1,462 milliarder kroner, som tilsvarer den eksternt vurderte markedsverdi per 30. juni 2024.  Samfosa blir da et heleid datterselskap av Nyfosa.

I forbindelse med transaksjonen vil Samfosa selge et hotell, en prosjekteiendom og fire (med tredjeparter) deleide selskaper til Ringmuren for 134 millioner kroner.

97.000 kvadratmeter

Etter transaksjonene eier Nyfosa ni eiendommer i Skien, Porsgrunn og Horten, med et samlet utleiebart areal på 97.000 kvadratmeter kontor, handel, lager og lett industri. Den årlige leieverdien er 114 millioner svenske kroner og belegget er 92 prosent. Gjennomsnittlig gjenværende kontraktslengde utgjør 5,0 år. 

Nyfosa overtar også den eksisterende forvaltningsorganisasjonen i Norge.

– Gjennom transaksjonen styrker vi kontantstrømmen i Nyfosa samtidig som vi gir oss selv større handlefrihet i Norge sier administrerende direktør Stina Lindh Hök i Nyfosa.

Nyfosa er for tiden aktive på det svenske, finske og norske markedet med fokus på næringseiendommer i vekstregioner. Per mars 2024 utgjorde eiendomsverdien 39,5 milliarder svenske kroner. 

Powered by Labrador CMS