HYPERMODERNE: Coops sentrallager på Gardermoen er blant Europas aller mest moderne.
HYPERMODERNE: Coops sentrallager på Gardermoen er blant Europas aller mest moderne.

NREP med megadeal til 3 milliarder

Den nordiske private equity-giganten innenfor eiendom har endelig fått på plass kjøpet av Coop-eiendommen på Gardermoen.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er en langsiktig investering for oss, sier Jens Petter Hagen, partner og daglig leder NPEPs norgeskontor.

Han har akkurat landet det største kjøpet i Norge for NREP. For rundt 3 milliarder kroner får NREP ett av Europas mest moderne logistikkbygg på 84.800 kvadratmeter (når det er ferdig utvidet i 2021) og en 20 års triple net leiekontrakt. Det er Møller Eiendom (60 prosent) og Stokke Industri (40 prosent) som selger eiendommen.

– Vi er veldig fornøyde med å ha kommet til enighet med en så solid kjøper som NREP, som vil ta godt vare på denne eiendommen og leietakeren Coop. Dette er et høykvalitetsbygg, og det har naturlig nok vært stor interesse fra både norske og internasjonale investorer, sier Thomas Sletten, investeringsdirektør i Møller Eiendom.

– Vi investerte som partnere i 2015 og vi hadde et femårsperspektiv. Vi har utviklet eiendommen i denne perioden, og nå er tiden inne for å selge. Dette er et ordinert steg for oss som utviklere, sier Geir Løseth, partner i Stokke Industri.

100 interessenter

Pangea Property Partners har vært megler i den gigantiske transaksjonen, og Bård Bjølgerud bekrefter at det har vært stor interesse for eiendommen på Gardermoen.

– Denne prosessen startet for ni måneder siden, og til tross for korona, har det vært en enorm interesse fra et globalt publikum. Mer enn 100 investorer har vist interesse for denne eiendommen, og et 40-talls har jobbet aktivt med denne unike investeringsmuligheten, noe som viser hvor attraktiv eiendommen er i seg selv og hvor attraktivt det norske eiendomsmarkedet er nå. Denne transaksjonen er den største transaksjonen av et enkelt logistikkbygg i både Norge og Norden og én av de største i Europa som noen gang er gjort, sier Bård Bjølgerud i Pangea Property Partners.

Jens Petter Hagen i NREP er fornøyd med å ha fått tilslaget på eiendommen.

– Som den største utvikleren og eieren av moderne logistikkeiendom i Norden ønsker NREP Logicenters å fortsette å styrke tilstedeværelsen på strategiske lokasjoner, og det er akkurat det vi har gjort med kjøpet av dette høykvalitetsbygget. Dette senteret ligger nær Oslo og har en solid leietaker på en lang leiekontrakt. Vi ser frem til å fortsette verdiskapingen på Gardermoen og være en støttende partner for Coop, sier Jens Petter Hagen.

Advokatfirmaet Wikborg Rein har vært NREPs juridiske rådgiver i transaksjonen, mens CBRE var kommersiell rådgiver for NREP. Advokatfirmaet Thommessen har bistått selgerne i transaksjonen.

Powered by Labrador CMS