Transaksjon:

GODT HÅNDTVERK: Opsahl Eiendom tok over en eiendom med et sårt behov for oppussing og fikk løftet frem originale teglsteinsvegger.
GODT HÅNDTVERK: Opsahl Eiendom tok over en eiendom med et sårt behov for oppussing og fikk løftet frem originale teglsteinsvegger.

Anders Opsahl overleverte et «smykke av et bygg» til Nordea Liv

Nordea Liv har tatt over Pilestredet 12 etter at Anders Opsahl brukte tre år på å kjøpe eiendommen fra Statsbygg, totalrehabilitere bygget og hente inn en ny leietaker.

Publisert Sist oppdatert

Det var våren 2019 at Opsahl Eiendom gikk seirende ut i kampen om Pilestredet 12/Apotekergata 12. Statsbygg hadde en salgsprosess gjennom næringsmegleren Malling & Co.

– Da vi kjøpte bygget, hadde det sårt behov for oppussing. Hjørnegården ble derfor totalrehabilitert både innvendig og utvendig, forteller daglig leder i Opsahl Eiendom, Anders Opsahl.

– Vi ønsket å få frem og bevare originale elementer, samtidig som vi ønsket å skape et topp moderne kontorbygg. Til dette har vi fått hjelp av Aktiv Bygg, som via godt håndverk har ivaretatt bygget på best mulig vis. Vi har hatt fokus på både funksjonalitet og estetikk for å skape et best mulig lokale, sier Kim Anders Berglund, prosjektleder i Opsahl Eiendom.

Mot slutten av 2020 gikk Opsahl Eiendom i gang med rehabiliteringen, som innebar å ta frem originale teglsteinsvegger og gamle bjelker, og gjøre dem til en naturlig del av uttrykket.

– I tillegg til at dette er mer bærekraftig, er det også med på å få frem og bevare byggets sjel, sier Opsahl.

Siden har Opsahl hentet inn Publicis Group på en leiekontrakt på 2.200 kvadratmeter. Midt under oppussingen i fjor solgte Opsahl Eiendom Pilestredet 12 til Nordea Liv, og nå har livselskapet overtatt eiendommen, som har et samlet areal på 4.328 kvadratmeter.

– Pilestredet 12 har virkelig blitt et smykke av et bygg, så det er klart det er vemodig at Nordea Liv nå overtar det. Men, vi er stolte over å ha overlevert et flott bygg med fornøyde leietakere, avslutter han.

Hør Anders Opsahl her i podcasten Bak fasaden med DJ & Rønne:

Powered by Labrador CMS