SATSER: Fra venstre Björn Lindeborg, Head of Newsec Property Asset Management, Patrik Attemark, CEO, Newsec og Max Barclay, Head of Newsec Advisory.
SATSER: Fra venstre Björn Lindeborg, Head of Newsec Property Asset Management, Patrik Attemark, CEO, Newsec og Max Barclay, Head of Newsec Advisory.

Newsec klar for europeisk storsatsing

Newsec har langt større ambisjoner enn å være Nordens største eiendomshus. Nå skal selskapet ut i Europa.

Publisert

Newsec-konsernet har ansatt Patrik Attemark som ny CEO når selskapet nå går i gang med en internasjonal storsatsing. Attemark kommer fra Semantix, hvor han gjennomførte en strategisk og vellykket transformasjon av virksomheten. Flere oppkjøp, integrasjon av selskapet inn i en felles digital plattform, et bredere tilbud og en mer kvalitativ kundebase bidro til at selskapet ble kjøpt opp av TransPerfect i sommer.

– Vi har vokst kraftig i Norden og Baltikum de seneste årene og er nå store i alle markedene. Nå vil vi ha en intensivert vekststrategi i Europa og er klare for å ta steget videre. Vi vil ta vårt tilbud innenfor forvaltning og rådgivning ut i Europa og bli en ledende aktør. Patrik skal ta ledelsen og drive frem denne satsingen, sier Björn Lindeborg, til Estate Nyheter.

Han er Head of Newsec Property Asset Management.

På spørsmål fra Estate Nyheter om timingen er god for en slik satsing når de nordiske transaksjonsmarkedene er nær all time high, svarer Max Barclay, Head of Newsec Advisory:

– Det er viktig å huske på at for eksempel markedet for forvaltning ikke er like mye koplet til transaksjonsmarkedet. Det er heller ikke like hete transaksjonsmarkeder nede i Europa som i Norden nå, sier Barclay.

NY CEO: Patrik Attemark blir CEO for Newsec-konsernet.
NY CEO: Patrik Attemark blir CEO for Newsec-konsernet.

Han mener tiden er veldig riktig for en industriell satsing i Europa.

Patrik Attemark mener hans mandat som ny CEO er veldig tydelig: Utnytte den sterke posisjonen i Norden og Baltikum og ta selskapet ut i Europa. Dagens virksomhet i syv land skal samles i de fire konsernområdene Property Asset Management, Investment Management, Advisory og Infrastructure i en felles organisasjon og varemerke.

– Jeg er veldig glad for å gå i gang med denne satsingen, sier Attemark.

– Hva er det første markedet dere vil satse på?

– Tyskland er et marked med store muligheter. Det er et fragmentert marked hvor vi også har partnere. Vi vil både vokse ved oppkjøp og organisk, sier den nye Newsec-sjefen.

Max Barclay mener Newsecs styrke er at selskapet tilbyr et veldig bredt tjenestespekter til sine kunder. Den internasjonale satsingen skal komme både internasjonale og norske kunder til gode.

– Vi vil hjelpe nordiske investorer ut i de europeiske markedene, og vi vil hjelpe utlendinger inn i Norden, sier Attemark

– Patrik Attemarks erfaring med å kjøpe og integrere selskaper i en struktur og i en kultur i kombinasjon med et resultatorientert lederskap, er egenskaper som er gode når vi nå intensiverer vår europeiske vekststrategi med ambisjonen om å over tid etablere Newsec som en ledende eiendomsrådgiver- og forvalter i Europa, sier Urban Edenström, styreleder i Newsec.

Powered by Labrador CMS