ØKER: Bodø er blant byene som opplever størst prisvekst.
ØKER: Bodø er blant byene som opplever størst prisvekst.

Nesodden, Bodø og Kragerø har sterkest boligprisvekst

Dette går frem av Eiendom Norges boligprisstatistikk for tredje kvartal 2021.

Publisert

- Rapporter for tredje kvartal 2021 viser store forskjeller i boligprisene i Norge, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge om statistikken som tar for seg regionene Viken m/Oslo, Innlandet, Vestfold og Telemark, Agder og Rogaland, Vestlandet, Midt-Norge og Nord-Norge.

I en pressemelding går det frem at Nesodden hadde sterkest utvikling i tredje kvartal med en oppgang på 3,6 prosent. Bodø på sin side hadde en oppgang på 2,2 prosent. Flere andre områder hadde også vekst, som Rana 2, Heimdal i Trondheim 1,9, Bamble 1,8 og Kragerø 1,8 prosent.

Svakest utvikling hadde Midt-Telemark og Nome med en nedgang på 2,2 prosent og Halden med en nedgang på 2,0 prosent.

Nesodden hadde i tillegg sterkest oppgang også de seneste fire kvartalene med 17,3 prosent. Også her følger Bodø på andreplass med 16,2 prosent foran Kragerø med 16,0 prosent.

- Svakest utvikling det seneste året hadde Kristiansund med en oppgang på 2,9 prosent foran Ålesund og Lindesnes med 4,4 prosent. Nesodden kommune skiller seg ut både på Østlandet og sammenlignet med resten av landet med sterk vekst i boligprisene. Det har vært mange spekulasjoner om endret boligetterspørsel etter korona-pandemien og et race etter mer plass utenfor byene. For øyeblikket er det bare Nesodden som skiller seg ut på Østlandet, avslutter Lauridsen.

Powered by Labrador CMS