STOREIER: Rutger Arnhult er største eier i Castellum.
STOREIER: Rutger Arnhult er største eier i Castellum.

– Nå ser det ut som om Castellum må øke Entra-budet

Castellums storeier Rutger Arnhult mener Balders eierandel på 20 prosent gjør det vanskeligere for Castellum å ta over Entra.

Publisert Sist oppdatert

Mandag morgen ble det kjent at Erik Selins svenske børsnoterte eiendomsselskap Balder hadde kjøpt seg opp til en eierandel på 20 prosent i Entra. Dermed blir det mer krevende for både Castellum og SBB å ta over den norske eiendomsgiganten.

– Jeg kan bare konstatere fra utsiden at det ikke gjør det lettere for Castellum at det er en aktør som kjøper aksjer og nå har 20 prosent av selskapet. Det gjør det vanskeligere. Nå ser det helt klart ut som om Castellum må øke budet på Entra for å få selskapet, sier Castellums storeier Rutger Arnhult til Realtid.

Han legger til at han hadde på følelsen at Erik Selin ikke ville nøye seg med 15 prosent.

– Jeg hadde nok gjort det samme hvis jeg var han. Med den balansen og den nordiske porteføljen som Balder har, er det ikke rart at Selin vil ta muligheten til å få en eksponering i Norge, fortsetter Arnhult til Realtid.

På spørsmål om Castellum vil komme med et høyere bud, er Arnhult avventende.

– Det kan jeg ikke svare på. Jeg har vært største eier i Castellum i tre år, men sitter ikke med forhandlingene, jeg er dessverre ikke med i styret, sier Arnhult og legger ikke skjult på at han er supermotivert til å bli styreleder og være med på å drive selskapet fremover.

Arnhult er spilt inn av en delt valgkomité i Castellum som ny styreleder i Castellum.