GRØNNE: Anders Nagel-Dahl, Hanne Roll i Vianor og Isak Oksvold skal spare strøm.

Bruker millioner for å spare strøm tilsvarende 130 leiligheter

Møller Eiendom skal kutte strømforbruket i årene som kommer.

Publisert

Leietakerne Nokian Dekk og Vianor, og huseier Møller Eiendom har inngått leieavtale om energisparing, hvor målet ifølge en pressemelding er å spare store mengder strøm for å spare miljøet. Samtidig betyr dette betydelige investeringer i lokalene i Leiraveien i Lillestrøm.

Leietakerne er opptatt av å kutte strømforbruket, men ønsker samtidig å modernisere driften i tråd med de krav og forventninger som kommer.

– Som to virksomheter i samme internasjonale konsern, merker vi forventinger til en mer bærekraftig drift, blant annet gjennom miljøsertifisering. Vi er glade for å få til et samarbeid med Møller Eiendom om gjennomføring av strømsparetiltak, uttaler Anders Nagel-Dahl i Nokian Dekk og eiendomssjef Hanne Roll i Vianor.

De leier i henholdsvis Leiraveien 17 og Leiraveien 15b, og er begge med på å finansiere prosjektet gjennom sine respektive leieavtaler. Gårdeier Møller Eiendom skal investere om lag 15 millioner kroner i energibesparende tiltak. Tiltakene er ventet å spare 1,3 millioner kilowattimer, tilsvarende det årlige strømforbruket til ca 130 leiligheter.

– Vi er ydmyke for tilliten vi har fått fra leietakerne om gjennomføring av prosjektet. For vår del betyr dette at vi oppnår høyere miljøstandard på våre eiendommer, påpeker Isak Oksvold som direktør for miljø og bærekraft i Møller Eiendom.

De planlagte tiltakene er blant annet oppgradering av varme- og ventilasjonsanlegg, utskifting av eldre belysning, samt installasjon av SD-anlegg og solceller. Oppgraderingen vil være med på å gi et løft på HMS-siden for de ansatte.

– Dette er enkle og kjente løsninger vi er trygge på at vil levere strømkutt i årene som kommer, poengterer Oksvold.

Powered by Labrador CMS