KORTERE ENN PLANLAGT: Rolf Thorsen var sjef i Selvaag Bolig fra mai 2019.
KORTERE ENN PLANLAGT: Rolf Thorsen var sjef i Selvaag Bolig fra mai 2019.

Måtte gå fra Selvaag Bolig

Rolf Thorsen forlater Selvaag Bolig etter at styret har gjennomført en evalueringsprosess.

Publisert

Det skriver Selvaag Bolig i en børsmelding mandag morgen. «Etter en evalueringsprosess har styret konkludert med at Rolf Thorsen fratrer sin stilling i dag. Thorsen har ledet selskapet siden mai 2019», skriver selskapet i meldingen.

Thorsen erstattes av Sverre Molvik som CEO og Øystein Klungland som COO.

– Thorsens tid i selskapet ble kortere enn vi alle hadde planlagt. Jeg vil likevel takke ham for god innsats i den tiden vi har arbeidet sammen, sier styreleder Olav H. Selvaag.

Sverre Molvik tar over umiddelbart som CEO. Han har vært i selskapet i 10 år, først som porteføljedirektør og de siste seks årene som CFO. Han har tidligere vært sjef i Skanska Bolig og regiondirektør i Peab Bolig.

– Molvik kjenner både selskapet og markedet svært godt. I sin tid hos oss har han hatt topplederroller både innenfor kjernevirksomhet og strategisk finansiell virksomhet. Vi er overbevist om at han vil lede selskapets videre utvikling på en god måte, sier Olav H. Selvaag.

Øystein Klungland, som i dag er Konserndirektør for Stor-Oslo i Selvaag Bolig, blir viseadministrerende direktør (COO).

­– Målet er at rollen som viseadministrerende direktør skal sikre fortsatt høy verdiskaping i utviklingen og gjennomføringen av prosjektene. Rollen skal dessuten tilføre selskapet en ekstra drivkraft innen konseptutvikling for å møte fremtidens boligbehov. Samfunnet er i endring, men Selvaag Bolig skal fortsette å bygge boliger til alle målgrupper på en kostnadseffektiv måte, sier Selvaag.

Rolf Thorsen har en etterlønnsavtale på 12 måneder.