Bolig:

UVITENDE: – Vi ble aldri orientert om at det her var et uavklart forhold, skriver Marit Bjørgen og Fred Børre Lundberg i et brev til Plan- og bygningsetaten.

Marit Bjørgen og Fred Børre Lundberg fikk med ulovlig rom på kjøpet

Holmenkollen-boligen som Marit Bjørgen og Fred Børre Lundberg kjøpte for 15,8 millioner kroner, inneholder et ulovlig innredet rom i kjelleren. – En ulovlighet følger eiendommen, fastslår Plan- og bygningsetaten.

Publisert

– Først vil vi beklage den situasjonen vi nå er kommet i. Vi overtok eiendommen i mars 2021, og var helt uvitende om at det her var en pågående sak, skriver Marit Bjørgen og Fred Børre Lundberg i et brev til Plan- og bygningsetaten (PBE).

Bakgrunnen er at det i juni 2020 kom inn et anonymt tips til PBE om en påstått ulovlighet ved boligen, som er beliggende i Holmenkollen. Etaten fulgte opp med et brev til eierne om at det ulovlig var bygget kombinert kjøkken/stue i kjelleren.

– Rommet er opprinnelig byggemeldt og godkjent som bod, fastslo PBE.

Har engasjert arkitekt

Dermed var det Marit Bjørgen og Fred Børre Lundberg, som fikk med seg ulovligheten på kjøpet. I brevet til PBE påpeker de at all historikken i denne saken «ligger fra tiden før vi overtok eiendommen».

– Vi ble aldri orientert om at det her var et uavklart forhold. Dette beklager vi, og kan forsikre at vi vil håndtere dette i tråd med retningslinjer og pålegg fra kommunens side, skriver de til PBE.

De har nå engasjert en arkitekt, «som sammen med oss ser på hvilke muligheter vi måtte ha for å få ordnet dette forholdet».

Fred Børre Lundberg sier til Estate Nyheter at de visste om at kjelleren måtte gjøres om, men de visste altså ikke at det var en pågående sak hos PBE.

– For øvrig har vi et godt forhold til selger, sier Lundberg.

Selgerne sier at de har informert både megler og alle interessenter om ulovligheten.

Selger og megler har opplysningsplikt

Avdelingsdirektør Anne-Marie Vikla i Plan- og bygningsetaten sier på generelt grunnlag at en ulovlighet følger eiendommen, og at både selger og megler har opplysningsplikt.

– I tillegg er det selvsagt lurt at kjøper sjekker i kommunens digitale tjenester saksinnsyn eller «hva gjelder for eiendommen» om det foreligger en ulovlighet. Utover dette blir det en privatrettslig sak mellom de tre partene, sier Vikla.

Christian A. Aamodt, partner og eiendomsmegler i Sem & Johnsen, som hadde oppdraget med å selge eiendommen, sier at han ikke er komfortabel med å diskutere enkeltsaker i mediene.

Megler har jo en opplysningsplikt. Fulgte dere opp opplysningsplikten i denne saken?

– På generelt grunnlag ønsker vi jo å gjøre det, men jeg ønsker som sagt ikke å kommentere enkeltsaker, svarer Aamodt.

Powered by Labrador CMS