OPPFORDRING: Tidligere Norsk Eiendom-sjef Thor Olaf Askjer sitter i Byggebransjens Faglige Juridiske Råd. Han oppfordrer byggherrene til å bruke rådet for å unngå kostbare rettsaaker.
OPPFORDRING: Tidligere Norsk Eiendom-sjef Thor Olaf Askjer sitter i Byggebransjens Faglige Juridiske Råd. Han oppfordrer byggherrene til å bruke rådet for å unngå kostbare rettsaaker.

Løser konfliktene i byggebransjen før dyre rettssaker

Byggebransjens Faglige Juridiske Råd skal hjelpe aktører i byggebransjen før de ender opp i rådyre konflikter i rettsvesenet.

Publisert

Tidligere Norsk Eiendom-sjef Thor Olaf Askjer sitter i Byggebransjens Faglige Juridiske Råd (BFJR) som jobber med tvisteløsning i bygge- og eiendomsbransjen. BFJR har behandlet nesten 670 tvister og Askjer, som er en av ni frivillige ubetalte medlemmer i rådet, oppfordrer nå flere i eiendomsbransjen til å få hjelp av BFJR.

– BFJR får først og fremst henvendelser fra entreprenørsiden. Men langt flere byggherrer kunne brukt våre tjenester. Vi sparer partene for tid og penger og innsatsen er samtidig med på å øke medlemmenes kompetanse, sier Askjer.

BFJR mener deres rådsbehandling normalt tar kortere tid og er rimeligere for begge parter enn en ordinær domstolsbehandling. Avhengig av den enkelte sak, hva kontrakten sier i det enkelte tilfelle og hva partene er enige om, vil tilbyr BFJR rådgivende uttalelse, oppmannsavgjørelse eller voldgift. Rådet har nå oppgradert hjemmesiden, med veiledning for parter som ønsker en sak behandlet av rådet og muligheter for en enkel registrering av saken.

BFJR ble opprettet i 1977 og de ni medlemmene i rådet er fagpersoner med bred og ulik bakgrunn og erfaring. BFJR skal være et lavterskeltilbud med en saksbehandling som ikke er for omfattende og hvor det ikke er nødvendig å være representert ved advokat. Kostnadene og rådets honorar skal ligge på et rimelig nivå.

Powered by Labrador CMS