FERSKT KJØP: Jernia-bygget i Kveldroveien er fondets seneste kjøp.
FERSKT KJØP: Jernia-bygget i Kveldroveien er fondets seneste kjøp.

Logistikkfond har eiendom for 7,6 milliarder - leverte 19,1 prosent avkastning i fjor

Det ubelånte eiendomsfondet Pareto Eiendomsfellesskap AS oppnådde en avkastning på 19,1 prosent i 2021.

Publisert Sist oppdatert

Med en portefølje på 29 logistikkbygg, 44 leietakere og eiendomsverdier på ca. 7,6 milliarder kroner, er fondet en av Norges største eiere av lager- og logistikkeiendommer. Den store investorinteressen for logistikk og fallende yielder, bidro til skyhøy avkastning i fjor. I fjerde kvartal var avkastningen til fondet 5,8 prosent, og for hele 2021 var avkastningen 19,1 prosent. Siden oppstarten i 2009 har den årlige avkastningen vært på 10,5 prosent. Fondet er ubelånt og det er norske institusjonelle investorer som er eiere.

I løpet av fjerde kvartal kjøpte Pareto Eiendomsfellesskap Kveldroveien 19 i Vinterbro Næringspark av Canica. Bygget er på 16.377 kvadratmeter fordelt på 3.882 kvadratmeter kontor og 12.455 kvadratmeter med lager. Eiendommen er leid ut til Jernia.

Eiendomsfondet har eiendommer i flere av de store logistikkområdene, blant annet Langhus, Vestby, Gardermoen, Vinterbro, Berger og Lillestrøm. Blant leietakerne er Optimera, XXL Sport & Villmark, BH Ramberg, Jernia og Norsk Lastbærer Pool. Porteføljen er på 27 lagerbygg og 2 terminalbygg.

I tillegg eier fondet en frittstående utviklingseiendom på Langhus med et utviklingspotensial på ca. 11.000 kvadratmeter bygningsmasse hvor det jobbes med å realisere utviklingsprosjektet. Fondet har også et samarbeid med Anthon Eiendom i et prosjekt i Vestby som kan utvikle 40.000-50.000 kvadratmeter logistikkeiendom.

Parto-fondet har også budaksept for kjøp av ytterligere to eiendommer, der transaksjonene forventes gjennomført i første kvartal 2022. De aktuelle eiendommene gir et kapitalbehov på rundt 550 millioner kroner.

Pareto Alternative Investment har også fondet Pareto Eiendomsfellesskap II, som hadde 4,7 prosent avkastning i fjerde kvartal. For 2021 var avkastningen 10,8 prosent.

Powered by Labrador CMS