FORNØYD: Adm. direktør Gunnar Gjørtz i KLP Eiendom er fornøyd med å ha slått kloa i eiendommen som huser Clarksons Platou i Vika.
FORNØYD: Adm. direktør Gunnar Gjørtz i KLP Eiendom er fornøyd med å ha slått kloa i eiendommen som huser Clarksons Platou i Vika.

KLP Eiendom blar opp 684 mill. for Vika-eiendom

KLP Eiendom har kjøpt Munkedamsveien 62B-D for en eiendomsverdi på 684 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Kjøpet gjøres ved at KLP Eiendom over tar alle aksjene i Wiiv Norway Holding, som indirekte eier Munkedamsveien 62B-D. Bygget huser i dag Clarksons hovedkontor i Norge, samt en barnehage for Ulna As. De årlige leieinntektene er på ca. 31,1 millioner kroner, mens eiendomsverdien var 684 millioner kroner. Overtakelsen er planlagt den 24. april 2023. Selger er tyske WestInvest Gesellschaft für Investmentfonds mbH (Deka Immobilien).

Eiendommen består av to bygninger på totalt ca. 6.600 kvadratmeter. Hovedbygget er fra 2015 og består av fire etasjer i tillegg til en underetasje. Eiendommen har miljøsertifiseringen BREEAM-NOR Excellent og energiklasse A.

– Vi er godt fornøyde med å ha inngått avtale om kjøp av denne flotte eiendommen. Med dette kjøpet sikrer vi oss et attraktivt bygg i Oslo sentrum som også tilfredsstiller våre miljøkrav på en svært god måte. Eiendommen bidrar også i en viss grad til diversifisering innenfor Oslo, da vi har få bygg i denne delen av sentrum, sier Gunnar Gjørtz, administrerende direktør i KLP Eiendom.

CBRE var selgers rådgiver i transaksjonen.

Det var opprinnelig Bane NOR Eiendom som utviklet eiendommen, men Ragde Eiendom kjøpte bygget i september 2014 for 420 millioner kroner. Et år senere solgte Ragde Eiendommen med tresifret milliongevinst til tyske Deka Immobilien.

Powered by Labrador CMS