149 LEILIGHETER: Veidekke har fått oppdraget med å bygge Vollebekk stasjon.

Klart for byggestart på Vollebekk Stasjon

Fredensborg Bolig har kontrahert Veidekke for å bygge 149 leiligheter i fire bygg med et underjordisk bod- og garasjeanlegg på Vollebekk i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Oppdraget er en totalentreprise verdt 460 millioner kroner.

Etter solid salgsstart tidligere i år, venter nå Fredensborg Bolig byggestart for Vollebekk Stasjon til høsten.

- Dette er et kvalitetsprosjekt tilrettelagt for rasjonell boligproduksjon. Vi har bidratt til prosjektet fra starten og gleder oss til å fullføre det sammen med Fredensborg Bolig, sier avdelingsleder Kaare Gilhus i Veidekke Bygg Oslo.

Tross et utfordrende marked har Fredensborg Bolig opprettholdt takten i boligbyggingen, og fikk i vinter utmerkelsen «Norges best solgte boligprosjekt» for Vollebekk Stasjon. 

- Sårt tiltrengte boliger

- Med Vollebekk Stasjon tilfører vi Oslo sårt tiltrengte boliger og vi gleder oss til byggestart. Veidekke har bidratt med sin kompetanse gjennom utviklingsfasen, og vi er glade for å ha dem med videre i utviklingsfasen, sier Bjørn-Tore Rynning Olsen, administrerende direktør i Fredensborg Bolig.

Veidekke er allerede i gang med riving av eksisterende bygningsmasse. Bygge­arbeidene starter opp i oktober med planlagt ferdigstillelse høsten 2026. 

Boligene i prosjektet varierer fra ett- til femroms leiligheter fra 37 m2 til 104 m². Alle leilighetene vil få private uteplasser og innbydende fellesområder, takterrasser og sosiale soner. T-banestopp er bare et steinkast unna og det er gangavstand til barnehager, skole, det lokale kulturhuset og idrettsanlegg.

Powered by Labrador CMS