Utvikling:

ÅS SENTRUM: Slik ser NRE for seg prosjektet Sentrumshagene i Ås.
ÅS SENTRUM: Slik ser NRE for seg prosjektet Sentrumshagene i Ås.

Klart for 140 boliger i Ås sentrum

Reguleringsplanen for prosjektet Sentrumshagene i Ås sentrum er vedtatt.

Publisert Sist oppdatert

NRE har sammen med NREP kjøpt fem eiendommer innenfor sentrumskvartalet i Ås de siste årene, og planlegger byggestart i Q4 i år.

- Vi skal skape et moderne og arkitektonisk spennende kvartal med utadrettet virksomhet på gateplan som skaper aktive byrom og møteplasser i sentrum av Ås, 100 meter unna togstasjonen, sier Allan Sønderbæk, administrerende direktør i NRE.

- Det er lagt stor vekt på felles takterrasser og uteområder med spennende møteplasser for opphold og sosiale sammenkomster på tvers av aldersgrupper og demografi. Takhagene vil bidra til et frodig uttrykk med beplantning samt soner for dyrking av nyttevekster og oppstilling av bikuber som vil fremme aktivitet for både barn og voksne, legger han til.

- By- og gaterommene i kvartalet utformes på de myke trafikantenes premisser. Dette understøttes av bevisste materialvalg, gang- og sykkelveier samt arealer for opphold. Parkering er lokalisert i anlegg under bakken og alle plasser er tilrettelagt for Elbil. Det skal i tillegg etableres sykkelgarasje og sykkelverksted i kvartalet. Prosjektet legger opp til en høy andel av blågrønne overflater med etablering av blant annet grønne tak og det benyttes produkter med lave klimagassutslipp, energi og klimagassregnskap.

- Bebyggelsen i kvartalet vil ha variasjon i byggehøyder og materialbruk. Omkranset av viktige og sentrale gate- og byrom, med umiddelbar nærhet til alle byfunksjoner legger det til rette for et spennende og aktiv bykvartal. Et arkitektonisk spennende bygg vil ytterligere bidra til å definere området i Ås sentrum i samspill med den nye parken, rådhuset og kulturhuset, sier Sønderbæk

NRE er en skandinavisk eiendomsutvikler. Selskapet vant for noen uker siden MIPIM Awards i kategorien «Best Mixed Use Development» med prosjektet FA41 i København.

Powered by Labrador CMS