SENTRALT: Tomten ligger rett ved siden av Fornebu S.
SENTRALT: Tomten ligger rett ved siden av Fornebu S.

Kjøpte tomt på Fornebu

KLP Eiendom har kjøpt nabotomten til Fornebu S, som er på ett mål.

Publisert

Det er Rema 1000 som selger eiendommen. KLP Eiendom tar over tomten fra første september.

– Vi er glade for å ha blitt enige med Rema 1000 om at vi overtar denne tomten. Eiendommen ligger sentralt til i det nye Fornebu Sør, inntil vårt eget kjøpesenter. Vi er, sammen med kommunen, Selvaag og Aker, i gang med å planlegge utbygging av hele området og det er naturlig at KLP tar ansvaret for denne eiendommen, sier Eskild Rolstad, utviklingsdirektør i KLP Eiendom

Fornebuområdet vil få 25.000 innbyggere, og 30.000 arbeidsplasser, samt den nye Fornebubanen. KLP Eiendom eier flere områder på Fornebu, blant annet kjøpesenteret Fornebu S som har blitt klassifisert som verdens mest miljøvennlige kjøpesenter med en BREEAM-NOR Outstanding-klassifisering. Nå skal KLP Eiendom utvikle området på Fornebu videre.

Som en del av avtalen mellom Rema 1000 og KLP skal det etableres en ny miljøvennlig dagligvarebutikk for REMA 1000 på det nærliggende Koksa-området, hvor KLP har betydelige eierinteresser.

–For oss i KLP er bærekraft og miljøhensyn veldig viktig fordi vi forvalter pensjonspengene til Norges nåværende og kommende pensjonister. Det gjør oss til en langsiktig eiendomsforvalter. Vi gleder oss til å være med å utvikle Fornebu til en ny by og dette området videre som et nytt sentrum i byen, sier Gunnar Gjørtz, administrerende direktør i KLP Eiendom.