Aktuelt:

ENEEIER: Gisle M. Eckhoff og Bulk har nå full kontroll over senteret.
ENEEIER: Gisle M. Eckhoff og Bulk har nå full kontroll over senteret.

Kjøpte resten av datasenteret og planlegger utvidelse

E å ha kjøpt de resterende 50 prosentene fra Akershus Energi blir Bulk Data Centers ene-eier av det Oslo-baserte datasenteret OS-IX.

Publisert

Bulk jobber allerede med å utvide kapasiteten ved OS-IX som ligger på Linderud i Oslo øst, og vil ha 1,5 MW med ny white space tilgjengelig til høsten. Kundene vil nå kunne utvide sin tilstedeværelse i Norges mest tilkoblete datasenter som kun benytter fornybar energi, ifølge en pressemelding.

- Å kjøpe de siste 50 prosentene av OS-IX er et naturlig steg i vår strategi for å skalere en pan-nordisk plattform av bærekraftige datasentre. Med 100 prosent eierskap av alle våre nordiske datasentere har vi strategisk fleksibilitet til å ta denne plattformen til neste nivå, sier konsernsjef Jon Gravråk i Bulk Infrastructure Group.

Gisle M. Eckhoff som er selskapets executive vice president på Data Centers påpeker at å få full eierkontroll over OS-IX er viktig for virksomheten fremover.

- Vi utvider allerede kapasiteten for å møte etterspørselen. Den første fasen vil være ferdig i sommer med 1,5 MW frisk white space. Eksisterende kunder kan nå være trygge på at det vil være kapasitet til å utvide deres nye og eksisterende plattformer ved OS- IX, sier han blant annet.

60 operatører

OS-IX har over 60 nettoperatører til stede noe som ifølge selskapet gir kundene stor fleksibilitet når de skal gjøre data tilgjengelig globalt.

- Datasenteret er også det eneste i nærheten av Oslo med plass til å utvide. Bulk har jobbet tett med Akershus Energi siden 2014. Som ene-eier vil selskapene fortsette samarbeidet innen fornybare energiløsninger og infrastruktur, heter det.

Powered by Labrador CMS