SOLGT: Olav Tryggvasons gate 40 er solgt til ett av eiendomsfondene til DEAS (tidligere Aberdeen).
SOLGT: Olav Tryggvasons gate 40 er solgt til ett av eiendomsfondene til DEAS (tidligere Aberdeen).

Kjøpte kontorbygg i Trondheim

DEAS Eiendomsfond Norge I har kjøpt Olav Tryggvasons gate 40 i Trondheim. Nå jakter DEAS flere eiendommer i det norske markedet.

Publisert Sist oppdatert

Det er bare halvannen uke siden at danske DEAS Group fullførte kjøpet av den nordiske eiendomsvirksomheten til Aberdeen Standard Investment. Med på kjøpet fikk DEAS Asset Management med seg et strategisk kapitalforvaltningssamarbeid med Aberedeen også. Nå gjør DEAS Asset Management sitt første kjøp etter å ha tatt over organisasjonen til Aberdeen.

– Vi er veldig fornøyde med å ha sikret DEAS Eiendomsfond Norge I en eiendom av så høy kvalitet i Trondheim sentrum, et marked vi tror vil utvikle seg godt fremover. Olav Tryggvasons gate 40 er et kjøp helt i tråd med fondets langsiktige strategi, og vi tror eiendommen vil være en positiv bidragsyter til fondets risikojusterte avkastning i årene som kommer sier Lars Flåøyen, Fondsleder for DEAS Eiendomsfond Norge I.

Selger av eiendommen er Midtbyen Invest AS, som kontrolleres av Terje Bye. Eiendommen er på ca 6.600 kvadratmeter og er i hovedsak en kontoreiendom, men med utadrettet virksomhet i de to nederste etasjene. Eiendommen har nylig gjennomgått en betydelig rehabilitering.

– Det har vært en konstruktiv og god prosess som nå har sikret DEAS Eiendomsfond Norge I en fremtidsrettet og modernisert eiendom i Trondheim Sentrum. På vegne av våre fond og mandater er vi alltid på jakt etter gode eiendommer med attraktive beliggenheter innenfor sitt bruk enten det er kontor, lager/logistikk eller andre segmenter. DEAS Asset Management har flere fond og mandater som ønsker å øke sin eksponering i eiendom, så vi vil være aktive på kjøpersiden også fremover sier Jens-Petter Guthus, Head of Transactions, Nordics at DEAS Asset Management.

Det er DNB Næringsmegling som har vært selgers rådgiver i transaksjonen.

Powered by Labrador CMS