SOLGT: Store deler av denne eiendommen har nå fått ny eier.

K11 Investor kjøpte Tjuvholmen-eiendom av Gert W. Munthe

Kontoreiendommen på 4.200 kvadratmeter ble solgt av familieselskapet North Murray.

Publisert Sist oppdatert

Kontoreiendommen Tjuvholmen Allé 19 utgjør byggets 2. til 7. etasje, og ligger mellom The Thief og Advokatfirmaet BA-HRs bygg. Dagens leietakere er Altor Equity Partners, Tyveholmen, Alpha Corporate Finance, Cardo Partners og BA-HR.

K11 Investor er et privat investeringsselskap som eies av Kenneth Bentsen. Foruten en diversifisert finansportefølje, er selskapets hovedvirksomhet relatert til parkering gjennom 50 prosents eierskap i Indigo Management som blant annet eier Onepark og Autopay Technologies.

- Det er ikke ofte denne type eiendommer er til salgs, og vi valgte derfor å gripe muligheten til tross for urolige tider i eiendomsmarkedet. Vi er veldig fornøyde med å ha fått tak i en så flott og moderne eiendom med attraktiv beliggenhet på Tjuvholmen, sier investeringsansvarlig Fredrik Honningsvåg i K11 Investor i en pressemelding.

K11 Investor har siden etableringen investert i flere eiendomsprosjekter, men det er første gang selskapet kjøper en eiendom som dette på 100-prosentbasis. Ifølge Honningsvåg er K11 i markedet for flere attraktive eiendomsinvesteringer fremover.

Men han kan ikke si hva de ga for bygget.

Kjøpte før det var bygget

Selger North Murray er familieselskapet til Gert W. Munthe. 

– Vi kjøpte bygget da det var på tegnebrettet. Etter det har det vært meget stimulerende å delta i utviklingen i et av Oslos aller mest attraktive områder. Eiendommen har vært en fantastisk investering, men det oppleves nå som riktig å gå videre etter at utviklingsarbeidet ble avsluttet i høst med oppgradering av fasaden, sier Munthe.

Partene inngikk budaksept 1. desember, mens oppgjør og overtagelse fant sted 28. desember. Advokatfirmaet Wiersholm og Akershus Eiendom har bistått selger, mens kjøper fikk bistand fra Advokatfirmaet Schjødt og DNB Markets.

Pressemeldingen sier ikke noe om prisen på lokalene, men tilbake i 2011 var dette det såkalte Munthe-bygget ett av Oslos absolutt dyreste kontorbygg. Og det første som offisielt sprengte 4000-kronersgrensen i leiemarkedet. 

Honningsvåg bekrefter at det er et high-end bygg.

– Dette er fortsatt et flott kontorbygg med høy standard siden det er gjort løpende investeringer gjennom disse årene. Det er dessuten fullt utleid til leietakere med betalingsvillighet, sier han. 

Powered by Labrador CMS