Aktuelt:

SULTEN: - Vi har en ekspansiv reise foran oss, sier Thomas Falck-Pedersen, CEO i Ticon.
SULTEN: - Vi har en ekspansiv reise foran oss, sier Thomas Falck-Pedersen, CEO i Ticon.

Jakter eiendommer: - Langsiktighet er en av våre grunnverdier

Drammens-lokaliserte Ticon Eiendom fylte 75 år i fjor. Det feirer selskapet med å starte en offensiv jakt etter tomter og eiendommer i hele Osloregionen.

Publisert

Ticon Eiendom er et selskap å følge med på fremover. Eiet av familien Falck-Pedersen og med lang industriell historie i ryggen - tar man nå enda et rykk i utviklingen av eiendomssatsingen.

- Vi er en erfaren aktør med stort handlingsrom som nå er på aktiv jakt etter nye eiendommer, tomter og partnere, sier CEO i Ticon Thomas Falck-Pedersen.

- Hvorfor så offensive?

- Ticon markerte i 2020 75 år som selskap, hvorav 25 år som aktiv pådriver for eiendoms- og byutvikling i Drammen, forklarer Falck-Pedersen.

Konserntallene for 2020 viser et resultat før skatt på 20 millioner kroner av driftsinntekter på en kvart milliard kroner. Balansen er bunnsolid, med eiendeler bokført til 1,1 milliarder kroner og en egenkapital på 351 millioner kroner. Det er betydelige merverdier i porteføljen.

- Økt handlingsrom

- Vi har etter en periode med større investeringer nå begynt høstefasen, der vi stadig får økt handlingsrom. Samtidig er vår tomtebank redusert, og dette vil i sum sette betydelig økt fokus på akkvisisjon i årene som kommer. Vi er derfor på jakt etter attraktive tomter og eiendommer i hele Osloregionen, gjerne i partnerskap med andre.

- Hva slags type utvikling ser dere etter?

- Vi fokuserer nå på både kontor, bysentra og boligutvikling.

- Som familiebedrift gjennom 75 år er langsiktighet en av våre grunnverdier. Vi er genuint opptatt av varige og gode relasjoner, og tilstreber at alle våre samarbeidspartnere skal ønske å jobbe med oss igjen. Tilsvarende skal gjelde for våre kunder, som skal oppleve god oppfølging fra første henvendelse til endt kundeforhold. Vi har en solid administrasjon og et meget erfarent og samarbeidsorientert styre (Sigurd Haavik, Roar Sandnes og Stig Bech, red. anm.).

- Henger dere med i miljøkappløpet?

- Vi jobber kontinuerlig for å bidra i bærekraftdugnaden, dette er en sentral del av vår strategi, sier Falck-Pedersen.

- En viktig arv

- Og her er vi inne på en viktig arv fra vår industrielle historie, fortsetter han.

- Vi har videreført engasjementet for energibesparelse fra tiden som isoleringsvirksomhet, og gjennomfører stadig nye miljøtiltak i våre eiendommer og prosjekter. I 2020 fullførte vi blant annet en omfattende og komplisert rehabilitering av fasaden til Ticonbygget i Drammen, som reduserte energibehovet til oppvarming med ca. 80 prosent. Prosjektet fikk stor oppmerksomhet og ble nominert som finalist til den prestisjetunge Cityprisen 2021.

- Vi ser positivt på fremtiden til eiendomsbransjen og trendene som vil prege den i årene fremover, og har en ekspansiv reise foran oss, avslutter han.

Powered by Labrador CMS