HEMSEDAL: Den nye heisen skal stå ferdig neste år.
HEMSEDAL: Den nye heisen skal stå ferdig neste år.

Investerer mye over en halv milliard i skianleggene sine

Vinteren er fortsatt førsteprioritet, men eierne satser mer og mer på helårsturisme. I Hemsedal skal de blant annet bygges en ny heis.

Publisert Sist oppdatert

Svenske Skistar der det John Fredriksen-kontrollerte fondet Aeternum eier 19,6 prosent etter å ha lagt nær tre milliarder kroner på bordet i 2021, skal bruke 598 millioner svenske kroner på å fornye sine fjelldestinasjoner i Norge og Sverige. Først ut er blant annet en ny heis, bedre bakker og snøproduksjon i Hemsedal, som skal stå klar til neste vinter.

I tillegg investeres det i sommeraktiviteter og forretningsutvikling ifølge en pressemelding.

- Vi vil utvikle våre fjelldestinasjoner hele året, samtidig som vintersesongen fortsatt er vår største virksomhet, sier konsernsjef Stefan Sjöstrand.

Hemsedal er Norges nest største skisted etter Trysil, med hele 830 fallhøydemeter på det meste og den lengste bakken er seks kilometer lang.

Den nye heisen skal starte fra Skistar Lodge og stoppe 1.733 meter opp i fjellet. Med en kapasitet på 3.000 personer i timen skal den gi bedre inngang til skiområdet og gjestene slipper å kjøre skålheis gjennom barneområdet. I tillegg blir det bygd en ny skålheis i tilknytning til terrengparken.

- Dette betyr mye for Hemsedal som destinasjon, både vinter og sommer, sier destinasjonssjef Andreas Smith-Erichsen i Skistar Hemsedal.

Skistar eier og driver fjellanlegg i Hemsedal og Trysil i Norge samt Sälen, Åre og Vemdalen i Sverige. I tillegg er Hammarbybacken i Stockholm en del av Skistar.

Powered by Labrador CMS