SOLGT: Petter Stordalen fikk et tilbud han ikke kunne si nei til.
SOLGT: Petter Stordalen fikk et tilbud han ikke kunne si nei til.

Internasjonal interesse for Stordalen

I går solgte Petter Stordalen et hotell i Stockholm for 1,54 milliarder kroner. Det er den største hotellhandelen i byen.

Publisert Sist oppdatert

Det er ifølge en pressemelding stor interesse fra nasjonale og internasjonale investorer som gjør at Stordalens eiendomsselskap Strawberry Forever selger eiendommen som huser Clarion Hotel Amaranten i Stockholm.

Hvem og hvor mange disse investorene er vil ikke selskapet si noe om, men kjøperen er den nordiske eiendomsinvestoren NREP (Nordic Real Estate Partners) som har en forvaltningskapital på fem milliarder euro.

Prisen gjør dette til den største enkelttransaksjonen i Stockholm og Sverige siden transaksjonen av Radisson Blu Waterfront Hotel tilbake i 2015. Pangea Property Partners har vært eksklusiv rådgiver for selger.

- Denne transaksjonen krysser alle grensene i Skandinavia, med en norsk selger, et svensk bygg og en nordisk kjøper, sier administrerende direktør og partner Bård Bjølgerud i Pangea.

LES OGSÅ: Stordalen fikk hotellet på kaia

- Eiendommen var egentlig ikke til salgs, men det er vanskelig å si nei til en avtale hvis kjøperen er seriøs, kapital sterk og har en klar utviklingsplan for bygningen, sier Petter Stordalen.

- For oss er anskaffelsen en attraktiv mulighet til å skape langsiktig verdi for alle involverte parter. Vi har allerede planlagt renoveringer, sier NREPs investeringsdirektør Marianne Hoffman.

LES OGSÅ: Markedet flommer over av hoteller

Avtalen dekker bare eiendommen og Stordalens hotellkjede vil fortsatt drive hotellvirksomheten. Kjøpesummen er 1,5 milliarder svenske kroner og det formelle eierskiftet skjer i august.

Hotellet som ligger midt i sentrum er 19.000 kvadratmeter stort, har 461 rom og konferansekapasitet for inntil 200 deltakere.