STØRST: Det nye hotellet blir ferdig om halvannet år. Ill.: Arkitekt: VISAVIS
STØRST: Det nye hotellet blir ferdig om halvannet år. Ill.: Arkitekt: VISAVIS

Stordalen fikk hotellet på kaia

Hotellet som åpner neste år blir hans fjerde i landsdelen.

Publisert Sist oppdatert

Da det lokale selskapet Hotell Richard With endelig bestemte seg for hvem som skal drive hotellet deres på kaikanten i Stokmarknes, falt valget på Petter A. Stordalen og Nordic Choice.

– Vi kunne ikke la sjansen gå fra oss da vi fikk høre om dette hotellprosjektet. Reiselivet i regionen er i vekst og vi ser frem til å bidra med senger, konferanselokaler og bar- og restauranttilbud, sier Stordalen i en pressemelding.

LES OGSÅ: 300 rom er langtfra mange nok

Høsten 2021 åpner det Quality Hotel Richard With på Stokmarknes, det største i Vesterålen noensinne. Hotellet blir nærmeste nabo til det nye Hurtigrutemuseet som er under bygging, og er tenkt å være en møteplass for både tilreisende og lokalbefolkningen.

LES OGSÅ: Kjøpte sitt niende hotell

– Hotellet kommer til å bli et fyrtårn i reiselivet i Vesterålen, sier prosjektleder og hotelldirektør Yngve Skog Rodal i Hotel Richard With.

Byggingen starter i våres, dørene åpnes neste høst. Hotellet blir Stordalens fjerde i Nordland. Det får 158 rom og opptil 376 sengeplasser.

LES OGSÅ: Laksemilliardær satser på hotell

Hotell Richard With as eies av Brita og Kristian Eilertsen, Finn Harald Hokland, Bård Sørensen, og Lars Gunder Rask.

Se også Stordalen fortelle om Amerikalinjen på Estate Play. Hotellet ble egentlig ble altfor dyrt, men han ville gjort det igjen.