Karriere:

GÅR ALL INN I EIENDOM: - Etter såpass mange år i samme jobb, synes jeg likevel det er spennende å gå inn i en ny rolle hvor mitt hovedfokus fortsatt vil være næringseiendom, sier eks-Thommessen-advokat Christian Müller.

Hopper av som advokat og blir eiendomsinvestor på heltid

Etter 28 år som eiendomsadvokat i Thommessen skal Christian Müller forvalte egne midler og bruke tiden på styreverv.

Publisert Sist oppdatert

Christian Müller har vært en gjenganger på advokatrangeringene i mange år, senest i 2022 da Legal500 fant plass til ham i prestisjekategorien «Hall of Fame», sammen med Christopher Borch i samme advokatfirma, Stig L. Bech i Wiersholm, Anne Sofie Bjørkholt i BAHR, Hans Henrik Kværne i Arntzen de Besche, Tom Rune Lian i Wiersholm, Andreas Rørvik i BAHR, Geir Sand i Advokatfirmaet Schjødt AS og Mikkel Vislie i Advokatfirmaet Selmer AS.

- Stor glede og takknemlighet

Nå er det imidlertid klart at Müller er ute av dørene i advokatfirmaet Thommessen. Fra nå av skal han bruke tiden på styreverv og egne eiendomsinvesteringer.

- Jeg vil først understreke at det ikke er noen dramatikk i at jeg forlater Thommessen. Tvert imot ser jeg tilbake på de 28 årene i Thommessen med stor glede og takknemlighet, sier Müller til Estate Nyheter.

- Det har vært fantastisk å få lov å jobbe med så mange dyktige og fine mennesker. Det er særlig hyggelig å se hvilket stjernelag som i dag utgjør Thommessens eiendomsavdeling, og som nå blir ytterligere styrket med Mette Borger Fyksen som ny partner, legger han til.

- Etter såpass mange år i samme jobb, synes jeg likevel det er spennende å gå inn i en ny rolle hvor mitt hovedfokus fortsatt vil være næringseiendom. Som en liten investor investerer jeg mest i næringseiendom som deltaker i "club deals"/syndikater hvor de de fleste eiendommene ligger i Oslo sentrum. I tillegg omfatter porteføljen andre aktivaklasser som shipping, P/E-fond, aksjefond mv.

Solid plattform

Müllers karakteristikk av seg selv som en «liten investor» må sies å være noe beskjedent, all den tid hans heleide investeringsselskap Cm Kapital AS viser bokførte verdier på snaut 100 millioner kroner i siste offentlig tilgjengelige regnskapsår. Selskapet ble stiftet i 2010 og hadde i 2021 inntekter på 19,2 millioner kroner og et resultat før skatt på 17 millioner kroner. Egenkapitalen er solide 73 millioner kroner.

Av årsregnskapet for 2021 fremgår det at enkelte aksjeposter er ervervet for mer enn ti år siden. Den antatte markedsverdien er høyere enn de bokførte verdiene, noe som også kommenteres i note i årsregnskapet.

Flytter til Madserud Gård

I tillegg til å forvalte egne midler, vil Müller bruke tid på styreverv.

- Jeg kommer til å bruke en god del av tiden min fremover på styreverv. P.t. sitter jeg i styrer i ulike single purpose eiendomsselskaper. Jeg er styreleder i Oslo Sentrum Holding AS, som er et selskap som er satt opp av Clarksons Platou Project Finance som har som mandat å investere i sentrumsnære eiendommer i Oslo.

- Oslo Sentrum Holding AS har så langt inngått partnerskap med Linstow om et meget spennende utviklingsprosjekt, hvor man skal transformere bygningsmassen i Akersgata 13-15 og Tollbugata 32 til et utvalg av handels- og serveringskonsepter samt kontorlokaler. Oslo Sentrum Holding AS er i posisjon til raskt å kunne utnytte ytterligere muligheter som måtte by seg.

Videre sitter han i styret i Geilo Holding AS, SkiGeilo AS og SkiGeilo Utvikling AS som driver en omfattende destinasjonsutvikling på Geilo med eiendomsutvikling, heiser og diverse alpinrelatert virksomhet.

Christian Müller er også klar på at han har funnet seg en god erstatning til Thommessens advokatlokaler i Vika:

- For øvrig har jeg fra årsskiftet vært så heldig å få kontorplass i flotte Madserud Gård hos OroEiendom, i et inspirerende miljø som jeg gleder meg til å ta del i, avslutter Christian Müller.

Powered by Labrador CMS