LANGSIKTIG: Filip Åkerholt påpeker at de er selektive med hensyn til leietakere, og ønsker langsiktige leieforhold.

Har leid ut 150 leiligheter på 4 måneder

Utleiesjef Filip Åkerholt i Baard Schumann-selskapet Quality Living Residential AS holder høyt tempo, og er et halvt år foran skjema for å få leid ut alle leilighetene på Ulven.

Publisert

– Her går det i hundre med tre fellesvisninger i uka, i tillegg til mange private visninger, sier utleiesjef Filip Åkerholt i Quality Living Residential.

I desember 2020 ble det kjent at det nevnte selskapet hadde kjøpt 182 leiligheter på Ulven i Oslo av OBOS. Bak Quality Living Residential står Baard Schumann, som har fått med seg en rekke kjente investorer på eiersidersiden.

– Jeg tipper at alle leilighetene på Ulven er utleid til sommeren, og i så fall blir det et halvt år foran skjema. Det opprinnelige målet var å leie ut ca. 90 prosent av enhetene i løpet av året, forteller Åkerholt.

Han påpeker at de er selektive med hensyn til leietakere, og ønsker langsiktige leieforhold. Minimum leietid er 1 år.

– Mange i nabolaget på Ulven er spente på hvordan så mange utleieenheter vil prege nærmiljøet. Noen er kanskje engstelige for at det blir studenter og støy. Det morsomme er at leietakerne gjenspeiler de som har kjøpt leilighet i området. Snittalderen er 30 år, og det er mange par med små barn.

– Jeg opplever at mange som henvender seg til meg, er opptatt av forutsigbarhet, det får du i svært få tilfeller hos privatpersoner som leier ut en sekundærbolig. Med dagens renteøkninger har mange utleiere bestemt seg for å selge sekundærboligen sin, da har leietakerne kun tre måneder på å finne seg et nytt sted å bo. Å leve i en slik usikkerhet er utfordrende for nyetablerte barnefamilier, derfor er det et etterspørselsgap som vi bidrar til å fylle. Ved å gi leietakerne trygghet og forutsigbarhet med lange leieforhold, sier han.

I tillegg til leilighetene har Åkerholt leid ut ca. halvparten av de 60 parkeringsplassene i bygget.

Quality Living Residential overtar eiendommen 17. april, og da begynner leietakerne å flytte inn med en gang.

Selskapet har også kjøpt ca. 100 leiligheter på Brattlikollen. Åkerholt forteller at det fremdeles er litt tidlig å inngå leiekontrakter for disse enhetene, men at han allerede har 50 personer på interessentlisten.

Powered by Labrador CMS