KLART: Nå er alt klart for gigantprosjektet, med byggestart i høst.
KLART: Nå er alt klart for gigantprosjektet, med byggestart i høst.

Grønt lys for Construction City

Nå foreligger rammetillatelsen fra myndighetene, og dermed er det klart for 103.000 kvadratmeter med næringseiendommer.

Publisert

AF Gruppen, OBOS og Betonmast er initiativtakerne bak gigantprosjektet på Ulven i Oslo som skal samlokalisere Norges første næringsklynge for bygg-, anlegg og eiendomsbransjen.

Construction City bygges i hjertet av Hovinbyen, og skal romme bransjens mest innovative aktører og 4.500 arbeidsplasser. Bygget blir 12 fotballbaner stort.

– Dette er en viktig milepæl for oss. Vi er veldig fornøyde med at vi får bygge slik det nå er planlagt, sier daglig leder Hege Skjelbred Hatlemark i Construction City Eiendom i en pressemelding.

De håper på byggestart i høst.

AF Gruppen og Betonmast er hovedentreprenører, og skal sammen med OBOS flytte hovedkontorene sine dit i 2025. I tillegg til store bransjeaktører skal flere oppstartsbedrifter, forsknings- og utdanningsinstitusjoner og teknologibedrifter samles under samme tak.

Næringsklyngen ble etablert i 2017 og har siden vokst til nærmere 90 medlemmer. Med rammetillatelsen går også startskuddet for byggingen av klyngehjemmet.

– Construction City blir et kraftsenter for bransjesamarbeid som skaper ny innsikt og økt produktivitet, sier konsernsjef Amund Tøftum i AF Gruppen.