LÆRING Slik blir det nye vitensenteret.

Nå bygges det nye vitensenteret i Kristiansand

Oslo-selskapet Greveskogen Eiendom finansierer og er byggherre for OPSen.

Publisert

Skanska har nå startet byggingen av det nye vitenbygget som skal stå ferdig våren 2026. Det er snakk om ca. 6.000 kvadratmeter i fire etasjer, inkludert parkeringskjelleren på ca. 3.000. Dette skal huse kristiansandsavdelingen til Vitensenter Sørlandet, UiA og en kafé ifølge en pressemelding.

Kristiansandsavdelingen skal flyttet dit fra Markensgate i sentrum av Kristiansand, og tar 2.000 kvadratmeter. De resterende 1.000 kvadratmeterne over bakken skal disponeres av Universitetet i Agder som en undervisnings-, forsknings- og formidlingsavdeling for universitetets tverrfaglige vitenskapelige virksomhet.

– Når vitenbygget åpner dørene i april 2026 får barn og unge på Sørlandet Norges kanskje mest spennende vitensenter, sier Kine Wangerud som er daglig leder ved Vitensenter Sørlandet.

Prosjektet er organisert som et offentlig-privat samarbeid, der Greveskogen Eiendom har byggherrerollen og tar ansvar for bygging, finansiering, drift og vedlikehold. Universitetet i Agder og Vitensenter Sørlandet blir leietakere i bygget som de selv har ivret for på campusområdet til UiA på Gimle i Kristiansand.

– Målet er at besøkende skal lære ved å eksperimentere selv. Hensikten er å øke interessen for realfag og vitenskap blant barn, unge og allmennheten generelt. Vitebegjærlige i alle aldre kan glede seg. Det er fantastisk at byggingen nå er i gang, jubler Wangerud.

Hans Jacob Låhne er gjennom sitt selskap Odaas majoritetseier i Greveskogen Eiendom. Statsbygg er grunneier og bortfester grunn til nybygget.

Powered by Labrador CMS