Bolig:

VARIASJON: I byggene i Vannkunsten er så og si ingen av leilighetene like.

Fyller på med 90 nye leiligheter i spektakulært Bjørvika-prosjekt

Oslo S Utvikling skal fullføre Vannkunsten, som er ett av Bjørvikas mest særegne boligprosjekter.

Publisert Sist oppdatert

På vegne av Oslo S Utvikling har Felix Arkitekter søkt om rammetillatelse for feltet Vannkunsten Syd i Bispevika, som er et område i Bjørvika i Oslo. Prosjektet består av 5 punkthus med til sammen
90 boenheter, lokaler for bevertning, forretninger og kulturell virksomhet, samt kjeller under deler av bebyggelsen. Søknaden inkluderer opparbeidelse av den regulerte havnepromenaden, samt park og torg.

Ill: Tegnestuen Vandkunsten

– Vannkunsten består av hus som tilsynelatende er litt tilfeldig rotert, og ved første øyekast kan fortone seg som en kaotisk bebyggelse. Den bærende ideen bak det arkitektoniske uttrykket er imidlertid å begrense virkemidlene, slik at man sitter igjen med et helhetsinntrykk preget av ro og overordnet sammenheng, skriver arkitektselskapet i redegjørelsen.

I henvendelsen til Plan- og bygningsetaten påpekes det at Oslo S Utvikling har gitt uttrykk for ambisiøse miljømål og et tydelig ønske om bærekraft. Det planlegges og prosjekteres efter BREEAM-standard «very good».

På prosjektsiden skriver Oslo S Utvikling at Vannkunsten er ett av Bjørvikas mest særegne boligprosjekter. I de ni byggene er så og si ingen av leilighetene like. Noen går over to plan, med en takhøyde på hele 7 meter i deler av leiligheten. Andre har privat utgang til vannkanten fra balkongen, med egen kajakkplass på bryggen.

– Felles for alle boligene er funksjonelle planløsninger, gode lysforhold med mye naturlig lys, høy standard i forhold til interiør og materialer, og alle leiligheter får privat balkong eller terrasse. Beboerne vil også få tilgang til fasiliteter som et hyggelig fellesrom, bildelingstjeneste og andre praktiske servicetilbud, heter det på prosjektsiden.

Havnepromenaden innerst i Bispevika vil være det mest aktive og intensive publikumsområdet i Bjørvika. Det skal sikres en god kombinasjon av et attraktivt restaurant- og caféliv, samt varierte offentlige oppholdssoner.

– Fotgjengerstrøket på havnepromenaden går mellom den kommersielle sonen langs fasaden, og den heloffentlige nedtrappingen med tredekke som gir god kontakt med vannflaten. Større sittetrapper og platåer gir mulighet for bading, en saunabrygge, kajakkpadling og pirer med adgang til korte stopp for mindre båter, skriver arkitektselskapet i redegjørelsen.

Powered by Labrador CMS