FORVENTNINGER: Lars Kristiansen, Thomas Tenden og Terje Nesbakken har store forventninger til kontorfellesskapet, som er et coworking for eiendomsaktører. Foto: Glen Widing
FORVENTNINGER: Lars Kristiansen, Thomas Tenden og Terje Nesbakken har store forventninger til kontorfellesskapet, som er et coworking for eiendomsaktører. Foto: Glen Widing

Fra Shippingklubben til Eiendomsklubben

Det nye high end kontorfellesskapet for eiendomsbransjen er i gang i Thiisgården. Nå utvides arealet med 250 kvadratmeter, slik at 40 eiendomsfolk får 1000 kvadratmeter å boltre seg på.

Publisert Sist oppdatert

I fjor høst skrev Estate Nyheter om planene om å etablere et high end kontorfellesskap for eiendomsbransjen i Thiisgården. Lerka Eiendom, Loe Utvikling og SPG Corporate Finance står bak det nye coworking-prosjektet, og det ble opprinnelig tegnet en syv års leieavtale for 750 kvadratmeter. 28 deltakere er på plass i fellesskapet og nå utvider partnerne med ytterligere 250 kvadratmeter. Når alt er ferdig vil fellesskapet huse 40 eiendomsaktører.

– Vi fremleier videre på kortere kontrakter, men ønsker ikke å tjene penger på utleien. Vår fortjeneste er et godt arbeidsmiljø og spennende samarbeidsmuligheter med andre eiendomsaktører, sier Lars R. Kristiansen i Lerka Eiendom til Estate Nyheter.

Fellesnevneren for alle i fellesskapet er at de er investorer i eiendom.

Les også: Kjøpte ved Akerselva

– I sum har vi veldig stor løfteevne, og med den bredden vi også representerer tror vi dealflowen til huset blir stor. Det som blir spennende er å kunne jobbe sammen med prosjekter og trekke på hverandres ressurser og kompetanse for best mulig resultat, sier Kristiansen.

Thiisgården var tidligere kjent for å huse Shippingklubben, men den ble lagt ned. Med en humoristisk tone slår Kristiansen fast at Shippingklubben er byttet ut med «Eiendomsklubben». Blant de som leier lokaler i det nye felleskapet er Terje Nesbakken.

– Noe som er spennende og gjør det attraktivt å være her, er jo at det ligger et ønske om å gjøre ting sammen bak etableringen. Vi har ingen plikt til å gjøre noe, men det er gode muligheter for å samarbeide, sier Terje Nesbakken.

Han er i disse dager i ferd med å flytte inn i det nye fellesskapet og driver egen eiendomsvirksomhet. Han har jobbet mange år tidligere i First Securities med eiendom før han ble partner i UNION Gruppen. Der solgte han seg ut i 2014 og har siden gjort mye rådgivning og investeringer på egen hånd.

– Nå har jeg etablert et selskap med Kristian Lundkvist som eier Middelborg. Målet er at det vi skal gjøre i eiendom heretter vil gå gjennom dette selskapet. Vi ønsker begge å gjøre mer som investorer. Jeg har noe på egen hånd fra før og Kristian har sine engasjement blant annet i i Folksom og Bonum. Nå lager vi et rendyrket selskap med fokus på eiendom. Målet er å få på plass en tre-fire personer til organisasjonen vår, sier Nesbakken.

Han har stor tro på at deltakerne i felleskapet skal gi hverandre et løft.

– Det å ha dynamikken med 40 folk som jobber i eiendom, er veldig spennende. Vi får deal flow og vi kan finne partnere og løsninger sammen. Det er også mindre sannsynlig at man trår feil med den samlede kompetansen som er i huset, sier Nesbakken.

Les også: Målstreken hos PBE har flyttet seg etter justeringer

Tomas Tenden i Loe utvikling har store forventninger til fellesskapet.

– Veien til erfaring og kompetanse er kort, og det blir lett å gjøre hverandre gode. Vi har valgt å gå inn i dette samarbeidet fordi vi har en styrke på det operasjonelle, men kan gjerne være litt mer transaksjonsorientert. Vi håper å gjøre transaksjoner litt oftere enn vi har gjort til nå, men hovedfokuset vårt er fortsatt på utviklingsprosesser som ofte kan ta litt tid, sier Tenden.

De siste 250 kvadratmeterne i sjette etasje i Thiisgården skal stå ferdig i juni i år.

Hør også Estates seneste podcast som tar for seg coworking her:

Powered by Labrador CMS