FUTUREBUILT: Fyrstikkbakken 14 er et FutureBuilt-prosjekt, der utbyggeren har fått god drahjelp fra Grønn Byggallianse og FutureBuilt. Ill: Link Arkitektur

Fikk ja til skilsmisseboliger

Birk & Co møtte motstand hos Plan- og bygningsetaten, men Bystyret sa ja til det mye omtalte prosjektet med totalt 130 leiligheter.

Publisert Sist oppdatert

– Vi er svært glad for at byrådspartiene i Oslo følger opp om sine valgløfter og tør å satse på miljøvennlige, innovative boligprosjekter. Med sin lave parkeringsdekning, 8-10 etasjer i massivtre og fremtidens bokonsepter er prosjektet helt unikt i sitt slag, sier Olav Birkenes i Birk & Co etter at Oslo bystyre (med flertallet AP, H, SV og MDG i spissen) banket gjennom planforslaget for Fyrstikkbakken 14.

Prosjektet rommer totalt ca. 130 leiligheter, og har fått mye medieomtale fordi det rommer skilsmisseleiligheter. Dette er tvillingleiligheter, der to ulike boliger deler en fellesdel. Bokonseptene omfatter også vennekollektiv og seniorkollektiv.

Les også: Usikker fremdrift for 650 nye boliger

Brorparten av leilighetene er imidlertid helt alminnelige fra de små toromsleilighetene til fireroms familieleiligheter. Ideen er å legge til rette for et tilbud som dekker hele spekteret av livets faser med ulike familieforhold i stadig endring.

Fyrstikkbakken 14 er et FutureBuilt-prosjekt, der utbyggeren har fått god drahjelp fra Grønn Byggallianse og FutureBuilt.

– Vi trenger flere slike boligprosjekter i Oslo, og vi tror at boligutviklere som ikke tar miljø og bærekraft på alvor på sikt, vil bli utkonkurrert. Dette blir et stort prosjekt for oss, så vi er nå på jakt etter flinke samarbeidspartnere som kan hjelpe oss å realisere prosjektet, sier Birkenes.

Plan- og bygningsetaten anbefalte ikke forslaget fordi «det er i strid med overordnede føringer». Etaten fremmet derfor et eget alternativ med ca. 75 leiligheter. Dette forslaget ble nedstemt i Bystyret.

Se også mer om prosjektet her på Estate Play:

 

Powered by Labrador CMS