MODULER: Ved å bygge boligene på fabrikk og så montere dem på byggeplass, blir prisen lavere og byggetiden kortere.

Evigvarende avtale skal sikre billigere og raskere leverte boliger

Skanska og Ikea har i mange år levert boliger i Norden med samarbeidet Boklok. Nå er den nye avtalen fra i sommer i ferd med å bli materialisert.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere i år inngikk Boklok en kontrakt med Skanska Husfabrikken som totalleverandør for husmoduler på alle fremtidige boligprosjekter. I september var de første modulene på plass.

– Avtalen er et skritt i riktig retning for å nå klimaambisjonen vår, og er en stor satsing for begge parter. Modulene sikrer prisgunstige hjem, sier Tove Borchgrevink som leder Boklok i Norge i en pressemelding.

Husfabrikken i Steinkjer i Trøndelag leverer ferdigmoduler og elementer til både Skanska Norges prosjekter og eksterne kunder. Der har det siden 1950-årene blitt produsert bygningsmoduler, og Skanska tok over i 2000 da kjøpte Selmer. Etter et svakt år i 2021 sikrer avtalen med Boklok igjen sysselsetting og bedre økonomi i Steinkjer. Ved å bygge modulbasert, kan de levere boligene innen et år etter kjøp.

Mindre utslipp

– De har spesialkompetanse og har levert moduler i mange år. For oss er det også en trygghet i at Husfabrikken er en del av Skanska, slik BoKlok er, påpeker Borchgrevink.

– En direkte konsekvens av å bruke en norsk produsent, er lavere klimagassutslipp. Modulene fraktes den korte veien ned til Østlandet. De er altså ikke bare bærekraftig bygget, de er også kortreist. Å inngå et langsiktig samarbeid gir tid og rom til å utvikle dette videre sammen, poengterer administrerende direktør Brynjar Finstad i Husfabrikken.

I slutten av september kom de første husmodulene på plass, og boligene som alle får carport skal stå klare for innflytting våren 2023:

26 rekkehus utenfor Jessheim i Ullensaker kommune og

16 rekkehus i Nannestad kommune

På Jessheim er de 99 kvadratmeterstore rekkehusene priset fra 5,1 til 5,7 millioner kroner. Det gir kvadratmeterpriser på mellom 51.000 og 57.000 kroner. Hittil er 11 enheter solgt.

Samme størrelse i Nannestad er priset fra 4,5 til 4,9 millioner kroner. Det betyr kvadratmeterpriser mellom 45.000 og 49.000 kroner. Der er tre enheter solgt.

Powered by Labrador CMS