Aktuelt:

PLANER: Denne skissen er fra en tidligere mulighetsstudie.
PLANER: Denne skissen er fra en tidligere mulighetsstudie.

Ett skritt videre med Energihuset

Nå sender Akershus Energi og OBOS Eiendom inn planinitiativ til behandling.

Publisert

Dermed er realiseringen av Energihuset i Lillestrøm et skritt nærmere, ett år senere enn den opprinnelige ambisjonen.

I mai 2020 inngikk det fylkeskommunale energiselskapet Akershus Energi og Lillestrøm kommune en avtale om bruka av ei tomt som ligger langs jernbanen mellom Norges Varemesse og Lillestrøm stasjon. Etter en konkurranse mellom fire arkitekter falt valget på Transborder Studio, som nå er klare til å starte planprosessen. Arkitekten har så langt konsentrert arbeidet om form og plassering. Neste steg i prosessen er å utforme fasader og arealer, ifølge en pressemelding.

Kompetansemiljø

Der går det frem at Energihuset etter planen skal stå ferdig i 2026 som Akershus Energis nye hovedkontor. Målet er å skape et kunnskaps- og kompetansemiljø innen energi og teknologi i samarbeid med samarbeidspartnere og framtidige leietakere.

- Innovasjon og utvikling skjer der mennesker møtes. Vi skal bygge noe byen kan være stolt av og mange har lyst til å være i, sier daglig leder Erik Lindseth i Energihuset.

Pressemeldingen sier ikke noe om størrelser og høyder, men da Estate Nyheter skrev om saken i fjor påpekte Lindseth at de så for seg ca. 15.000 kvadratmeter i rundt 15 etasjer.

- Vi har en ambisjon om at kontorbygget skal inneholde et sted mellom 600 og 800 kontorarbeidsplasser, sa han da og håpet bygningen ville stå ferdig i 2025.

Bærekraftige samfunn

OBOS Eiendom er den andre store partneren i utviklingsprosjektet.

- Utvikling av bærekraftige samfunn og byer er viktig for oss. Energihuset vil bli et fint tilskudd til by- og næringsutviklingen i Lillestrøm, sier Geir Graff-Kallevåg som er direktør for utvikling og bygging.

Powered by Labrador CMS