Aktuelt:

TAR GREP: Andreas Martinussen går fra Solon Eiendom til Nordr - og har også fått større ansvar på hjemmebane.
TAR GREP: Andreas Martinussen går fra Solon Eiendom til Nordr - og har også fått større ansvar på hjemmebane.

- Er i en fødsel, ringer senere

Ny jobb og ny baby. Nyslått Nordr-sjef Andreas Martinussen har nok å henge fingrene i om dagen.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag denne uken blir det kjent at Andreas Martinussen forlater stillingen som administrerende direktør i Solon Eiendom, til fordel for tilsvarende stilling hos Nordr. Nyheten kommer nøyaktig én måned etter at det ble kjent at OBOS sluker Solon, gjennom kjøp av SBBs aksjer i selskapet. I børsmeldingene som ble sendt ut i forbindelse med nyheten, fremgår det at Martinussens bytte av beite skjer i full fordragelighet.

– Andreas har gjort en god jobb med å skape verdier for aksjonærene, og har vært sentral i de mange viktige transaksjonene som er gjennomført i selskapet de siste par årene, uttalte Simen Thorsen, styreleder i Solon Eiendom ASA, i en børsmelding torsdag morgen.

– Jeg har trivdes veldig godt som administrerende direktør i Solon Eiendom, kvitterte Martinussen i en børsmelding fra Nordr.

Stollek

Andreas Martinussen overtar stafettpinnen i Nordr etter Baard Schumann, som i september i fjor forlot Nordr etter «uenighet om veien videre».

- Av og til blir det slik, kommenterte Schumann.

Også i 2018 gjorde Schumann en rask sorti som sjef, ved at han i 2018 fratrådte stillingen som administrerende direktør i Selvaag Bolig ASA med øyeblikkelig virkning.

Andreas Martinussen på sin side, overtok sjefsjobben i Solon Eiendom etter at Stig L. Bech gikk av som Solon-sjef i august 2020. Bech startet som konsernsjef i Solon Eiendom 1. februar 2019. Etter å ha forlatt Solon, gikk Bech tilbake til advokatyrket, denne gangen til Wiersholm som partner.

Det skal legges til at Martinussen var sjef i Solon før Bech. I oktober 2018 fikk Martinussen imidlertid "et tilbud fra Fredensborg-systemet", hvor han hadde et opphold til han gjorde Solon-comeback i 2020.

Har armene fulle

- Sitter på fødeavdelingen med nyfødt baby som skriker.

Slik svarer Andreas Martinussen når Estate Nyheter torsdag tar kontakt for utfyllende kommentarer. Den nye Nordr-sjefen gir beskjed om at han «svarer så fort han kan», og én dag etter familieforøkelsen med en velskapt guttebaby, er Martinussen klar i talen. På spørsmål om det var Nordr som kom til ham eller omvendt, svarer Martinussen at dialogen ble opprettet etter han fikk en «hyggelig forespørsel fra eierne av Nordr gjennom deres rekrutteringsrådgiver».

- Det er én måned siden OBOS´ inntreden i Solon. Var det på dette tidspunktet klart at du skulle slutte i Solon, eller har valget av bytte av arbeidsgiver skjedd i mellomtiden?

- Beslutningen om å bytte arbeidsgiver tok jeg i mellomtiden.

- Hva har Nordr som Solon ikke har?

- Solon og Nordr er begge flotte selskaper med langsiktige og ambisiøse eiere. Nordr er et større selskap med en stor og spennende tomtebank i både Sverige og Norge, svarer Martinussen.

- Hvilke tanker gjør du deg for boligmarkedet generelt og for satsningen til Nordr spesielt?

- Jeg er langsiktig positiv til boligmarkedet, spesielt i de store byene hvor Nordr er investert. Jeg tror også at Oslo-markedet kommer sterkt tilbake etter en litt svakere periode. Over langen vil den sterke urbaniseringstrenden fortsette.

Det er ikke avklart når Martinussen fysisk inntar sjefsstolen hos Nordr.

- Det blir opp til de nye eierne i Solon å avgjøre. Jeg skal gjøre en god jobb for Solon til siste slutt, sier den nye Nordr-sjefen – som i dag er på vei til kontoret for å vise frem den nyfødte.

Hør podcast med Andreas Martinussen her:

Powered by Labrador CMS