ØKER KRAFTIG: Adm. direktør Sonja Horn i Entra presenterte tall som viste kraftig økning i leieinntektene i tredje kvartal.
ØKER KRAFTIG: Adm. direktør Sonja Horn i Entra presenterte tall som viste kraftig økning i leieinntektene i tredje kvartal.

Entra-eiendommene økte verdien med 780 mill.

Entra økte leieinntektene i tredje kvartal fra 589 til 639 millioner kroner. Samtidig skrev selskapet opp eiendomsverdiene med nesten 800 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Samtidig som de svenske eiendomsselskapene Balder og Castellum har tatt grep om Entra, leverer selskapet både økning i leieinntekter og økte eiendomsverdier. I tredje kvartal oppnådde Entra leieinntekter på 639 millioner kroner. Det er en økning på 50 millioner kroner sammenlignet med samme periode i fjor. Økningen kommer fra en kombinasjon av kjøpte eiendommer, CPI-vekst og øvrig vekst i leieprisene i selskapets eiendommer.

Siden tredje kvartal i fjor har Entra kjøpt Lagårdsveien 6 and Kanalpiren i Stavanger, Møllendalsveien 1A og Lars Hilles gate 19 i Bergen og Hagegata 27, Fyrstikkalléen 1 og Universitetsgata 11 (Hotel Savoy) i Oslo. Disse eiendommene bidro til leieveksw på 38 millioner kroner i kvartalet.

I kvartalsrapporten har Entra anslått leieinntektene de kommende kvartalene, basert på reforhandlede leiekontrakter, rapporterte kjøp og salg av eiendommer og utviklingsprosjekter som står ferdig. I første kvartal 2023 venter Entra å oppnå leieinntekter på 718 millioner kroner.

Entras eiendomsportefølje i de fire største byene i Norge har hatt god verdiutvikling de seneste kvartalene. Så også i tredje kvartal. Netto verdiendringer i løpet av kvartalet var på 794 millioner kroner. Eiendomsverdiene økte med 780 millioner kroner, blant annet som følge av yieldnedgang i Trondheim, økte markedsleie og redusert prosjektrisiko.

Før skatt tjente Entra 1,192 milliarder kroner i kvartalet.

Powered by Labrador CMS