Bolig:

ETTERSPØRSEL: Nå starter salget i Clemenskvartalet i Bjørvika.

Enorm interesse for Clemenskvartalet

Første trinn får 68 leiligheter. 1.500 interessenter står allerede på liste.

Publisert

Oslo S Utvikling (OSU) slipper hvert øyeblikk første del av Clemenskvartalet i Bispevika, 265 leiligheter. Her, mellom Middelalderparken og fjorden, er de godt i gang med å bygge kjelleren og hvis alt går etter planen blir det innflytting i 2023.

- Vi starter salget med 68 enheter mot Bispekilen i det nordvestre hjørnet av tomta. Med priser fra 4,3 til 17 millioner kroner henvender oss til en bred masse i markedet. 1.500 personer er allerede registrert i basen vår og de får tilbudet først med svarfrist 1. september. Så får vi se hvor mange av dem som faktisk hopper på toget, sier boligdirektør Lars Holm.

LES OGSÅ: Skal bygge boliger her i 10-15 år

Neste salgstrinn blir lagt ut før jul, 64 to- og treroms leiligheter. Så følger trinn etter trinn til alt er ferdig i det sørvestre hjørnet om tre år.

- Når de er lagt ut ser vi for oss å starte byggingen neste sommer. Dette er et stort og komplisert prosjekt som tar tid å utvikle. I tillegg til at grunnforholdene ved fjorden er utfordrende må vi ferdigstille et åpent gårdsrom på størrelse med en liten fotballbane før noen kan flyttet inn. Dessuten har vi hatt arkeologer i byggegropa som sjekket hver skuffe som er gravd ut, og de har funnet sju skip i grunnen her. Men nå er all graving ferdig, betongdekket på plass og vi holder tidsskjemaet, påpeker han.

Et prosjekt av dette kaliberet koster naturlignok mer å bygge enn andre steder uten de samme utfordringene, og hittil har OSU lagt ned over 400 millioner kroner bare i bakken. Totalt skal de selge leiligheter for ca 1,8 milliarder i Clemenskvartalet, som gir et snitt på 6,8 millioner kroner per enhet.

- Dette er vårt største boligprosjekt noensinne. Vi er selvsagt spente på mottakelsen Clemenskvartalet får, men dette er en populær bydel noe vi ikke minst har sett på boligsalget i Vannkunsten gjennom sommeren. Sånn sett er timingen nå veldig god, påpeker Lars Holm.

LES OGSÅ: Elbilladere gir attraktive leiligheter

- Hvem kjøper leilighet i det nye kvartalet?

- Basert på de 1.500 interessentene, historikk og de som er innom visningssenteret vil jeg tro at to tredeler er folk fra Oslo og Akershus. Av de kommer en tredel fra andre steder i Fjordbyen, som Sørenga og Tjuvholmen. Men som i alle prosjekter, å være interessert betyr ikke automatisk at du er en kjøper, sier han.

Clemenskvartalet eies av OSU som står for prosjektutvikling og utbygging, og Hav Eiendom (27,67 %). Totalt skal de bygge 24.000 kvadratmeter og hele første etasje skal bestå av næringslokaler.

- Det blir en kombinasjon av butikker, bevertning og kontorer i tillegg til en stor dagligvarebutikk i kjelleren. OSU var blant de første som bygde boliger etter Breeam very good-standard og det gjør vi her også. Vi er nå sikre på at det er noe kundene i dette prissegmentet forventer. Her er det snakk om folk som betaler mye penger for en bolig og da må vi bygge dem miljøriktig, sier han.

LES OGSÅ: Priset seg høyt uten problemer

Når Clemenskvartalet er ferdig rykker OSU videre sørover langs havnebassenget for å gjøre seg ferdige med den enorme utbyggingen langs Bispevika.

- Inkludert disse leilighetene skal vi bygge totalt 775 enheter i Bispevika Syd. Vi har fire kvartaler igjen og blir her i lang tid fremover, poengterer Lars Holm.

Powered by Labrador CMS