Bolig:

VANSKELIGSTILTE: Stiftelsens bygg ble oppført i 1993/94 under en ordning tilrettelagt av Husbanken for å gi vanskeligstilte grupper innpass i boligmarkedet.

Ekstra etasje gir 22 nye leiligheter i Oslo vest

Smestad Boligstiftelse ønsker å omregulere Hoffsveien 50 på Smestad for å få høyere utnyttelse av eiendommen.

Publisert Sist oppdatert

Smestad Boligstiftelse foreslår å omregulere Hoffsveien 50 til boligbebyggelse. Hensikten med planforslaget, som snart legges ut på offentlig ettersyn, er å legge til rette for påbygg på én etasje på eksisterende bygg, dvs. maksimalt 5 etasjer pluss kjeller, og en økning i bruksareal på 1.285 kvadratmeter. Det er skissert 22 nye boenheter i påbygget, som gir totalt 100 boenheter i bygget.

Planforslaget legger til rette for økt utnyttelse mer enn 500 meter fra kollektivknutepunkt, noe Plan- og bygningsetaten (PBE) mener kan aksepteres i dette konkrete tilfellet.

– Etaten er positiv til hovedrammene i planen. Økt utnyttelse kan aksepteres ettersom det gjøres tiltak for å begrense bilbruk og for å legge bedre til rette for gående og syklende. Høydene kan aksepteres, ettersom konsekvensene er relativt små sett i forhold til antallet nye boenheter som kan etableres gjennom en videreutvikling av eksisterende bebyggelse, skriver PBE i planforslaget.

Påbygget bidrar til bedre arealutnyttelse, i et område som etter PBEs vurdering er egnet for dette.

– Samtidig er det viktig at bokvaliteten sikres ytterligere, at påbygget utføres med tre som dominerende materiale, at eventuell nyplanting må skje med stedegne planter og at det legges inn bestemmelse om fossilfri anleggsfase, påpeker etaten.

Stiftelsens bygg ble oppført i 1993/94 under en ordning tilrettelagt av Husbanken for å gi vanskeligstilte grupper innpass i boligmarkedet. Ordningen forutsatte at boligene skulle eies av stiftelser, ikke av privat utbygger eller kommersiell utleier. Husbanken hadde fastsatt standardvedtekter for disse stiftelsene.

Stiftelsen formål er derfor «å skaffe boliger for tidsbegrenset utleie uten eget økonomisk formål» ved å erverve boliger som «leies ut uten innskott eller lån for leietageren» og som «i hovedsak leies ut til ungdom i alderen 18-35 år, herunder ungdom i etableringsfasen samt flyktninger, herunder asylsøkere».

Leietakerne skal med andre ord i hovedsak være personer som ellers har vanskeligheter med å komme inn i det ordinære boligmarked, så vel i kjøpsmarkedet som i leiemarkedet og særlig i denne del av byen. For å realisere dette vedtektsfestede formålet påses at utleien skjer til leiepriser som ikke er prisdrivende i markedet.

Powered by Labrador CMS