UTVIKLING: Inkognitogaten 33A er blitt pusset opp av AF Gruppen. Nå tar R8 Property full kontroll over eiendommen.
UTVIKLING: Inkognitogaten 33A er blitt pusset opp av AF Gruppen. Nå tar R8 Property full kontroll over eiendommen.

Eiendomsturbo blar opp for klassisk Frogner-bygg

R8 Property kjøper seg opp til en eierandel på 92 prosent i eierselskapet til Inkognitogaten 33A før selskapet noteres på børsen.

Publisert Sist oppdatert

R8 Property har i samarbeid med Industrifinans Eiendom utviklet Inkognito Park i Inkognitogaten 33A. Eiendommen ligger rett ved Nobelinstituttet i Oslos ambassadestrøk. I forbindelse med signering av leiekontrakt med 24SevenOffice, har R8 Property nå utløst opsjon på kjøp av aksjer i Inkognitogaten 33, slik at selskapet nå kontrollerer ca. 92 % av aksjene.

– Vi gikk inn på eiersiden våren 2020, og har sammen med Industrifinans jobbet med å utvikle og skreddersy eiendommen for fremtidens arbeidsplass. Det har vært høyt fokus på ombruk av materialer i bygget som også får sertifiseringen BREEAM-NOR Very Good. Vi ser at fokuset på teknologi og bærekraft har gjort bygget til et attraktivt utleieobjekt, og samarbeidet med Industrifinans har vært godt, sier Emil Eriksrød, CEO i R8 Property.

R8 Property betalte 152,3 millioner kroner for 83,45 prosent av aksjene i Inkognitogaten 33 A AS. Selger av aksjene er ulike deltakere i Industrifinns-syndiktet. Det opplyses ikke om eiendomsverdien i transaksjonen.

Ifølge resultatrapporten til R8 Property for første kvartal er den totale prosjektkostnaden for Inkognitogaten 33 på 300 millioner kroner.

R8 Property er nå på vei til Euronext Growth-børsen i Oslo. Selskapet har vokst med turbofart de seneste årene og har nå en eiendomsportefølje som er verdsatt til 2,23 milliarder kroner. I forbindelse med børsnoteringen vil R8 Property hente inn mellom 50 og 75 millioner kroner i ny egenkapital.

Powered by Labrador CMS