KJEMPEDEAL: Entra selger alt de eier i Trondheim. Prinsens gate 1 med 34.000 kvadratmeter er en av eiendommene.

E C Dahls Eiendom kjøper Entras portefølje i Trondheim

Kjøpet til for 6,45 milliarder kroner er en del av E C Dahls Eiendoms strategi for å støtte vekst og utvikling i Trondheim sentrum.

Publisert Sist oppdatert

E C Dahls Eiendom har inngått en intensjonsavtale om kjøp av Entra sin eiendomsportefølje i Trondheim. 

Porteføljen omfatter 13 eiendommer med totalt 187.000 kvadratmeter, noe som vil posisjonere E C Dahls Eiendom som en betydelig aktør i kontorsegmentet i Trondheim. Selskapet har som mål å arbeide aktivt med disse eiendommene for å sikre sentrumsområdets attraktivitet og konkurransekraft ifølge en pressemelding.

Kjøpet er en del av deres langsiktige engasjement i Trondheim og illustrerer selskapets forpliktelse til byens utvikling. I tillegg vil Entra også selge det pågående utviklingsprosjektet i Holtermanns veg til E C Dahls Eiendom, etter at prosjektet er ferdigstilt.

– Entra er anerkjent for sin kompetanse og har bygget opp en imponerende portefølje av hovedsakelig nye og nyoppussede eiendommer i Trondheim sentrum, noe vi beundrer og respekterer. Vi ser med glede frem til muligheten for å forvalte disse eiendommene og ønske deres team velkommen inn i E C Dahls Eiendom. Denne transaksjonen bidrar til å komplettere selskapets kompetanse og kapasitet, hvilket vil styrke vår evne til å bidra til en fortsatt bærekraftig utvikling av eiendomsporteføljen, selskapet og Trondheim sentrum, sier administrerende direktør Svein Erik Nordbotten.

– Begge selskapene har alltid hatt energi og kjærlighet for Trondheim. Vi er opptatt av å bygge en åpen og levende by og det har vi alle forutsetninger for å få til sammen med den dyktige gjengen fra Entra, sier administrerende direktør Odd Reitan i holdingselskapet Reitan AS.

Forventningen er at overtakelsen av eiendommene vil skje i løpet av andre kvartal 2024. Med dette overtar E C Dahls Eiendom ansvaret for den fortsatt solide driften av disse eiendommene. 

– I denne sammenhengen ser vi frem til å tilby alle ansatte fra Entra som er tilknyttet virksomheten i Trondheim, jobb i selskapet. Disse medarbeiderne vil være en verdifull berikelse for vårt team og ytterligere styrke vår innsats innen bærekraftig eiendomsforvaltning og byutvikling, heter det i meldingen.

Powered by Labrador CMS