SOLGT: Lade Arena.
SOLGT: Lade Arena.

Selger Lade Arena til Pareto-syndikat

DNB Livsforsikring har solgt handelseiendommen på 70.000 kvadratmeter til et Pareto-syndikat, som også kjøper naboeiendommen Hangaren.

Publisert

Salget gjøres ved at alle aksjene i selskapene som er knyttet til Haakon VIIGt 8-10 og 12 selges til et selskap satt opp av Pareto Securities. Det var NHP Eiendom AS (NHP) som opprinnelig utviklet eiendommen og inngikk et samarbeid med DNB Livsforsikring om eierskap og utvikling av blant annet Lade Arena i 2007.

DNB Livsforsikring kjøpte ut NHP fra partnerskapet i 2016 og har siden eid og forvaltet eiendommen alene, med DNB Næringseiendom som forvalter av senteret. Handelseiendommen er på ca. 70.000 kvadratmeter og har god beliggenhet i et veletablert og attraktivt handels- og utviklingsområde på Lade.

DNB Næringsmegling AS med John Edwin A. Arnstad har vært selgers rådgiver i transaksjonen. Juridisk rådgiver har vært Føyen Advokatfirma og teknisk rådgiver har vært BER.

Kjøperen, som også erverver naboeiendommen Hangaren, satser på å videreutvikle disse eiendommen sammen fremover.

– Lade er en bydel som har vært i enorm utvikling siden DNB gikk inn som eier i 2007.Bydelen er sentral, og har nærhet til Trondheims største utbyggingsområde for bolig, som vil være en naturlig utvikling også for deler av Lade Arena. DNB Liv ser stort utviklingspotensiale for eiendommen, men satser ikke selv på boligutvikling. Derfor er det naturlig å overlate den videre utvikling til andre, som har dette som sitt satsningsområde, noe vi opplever at aktørene bak Pareto-syndikatet har. Vi er fornøyde med salget, og er trygge på at kjøperen vil sikre en god videre utvikling og forvaltning av eiendommen, sier adm. direktør Gro Boge i DNB Næringseiendom.

Powered by Labrador CMS