210 ROM: Hotel Admiral består av 210 rom, bar, restaurant og konferansefasiliteter. Foto: Clarion

Laksebaron kjøper Hotel Admiral

– Vi har over tid vært på utkikk etter en prestisjeeiendom i Bergen Sentrum, sier Torbjørn Bøthun, investeringsdirektør i Meidell AS.

Publisert Sist oppdatert

Transaksjonen gjennomføres ved salg av 100 prosent av aksjene i selskapet Admiral Hotel Hjemmel AS. Overtakelse er avtalt til 1. september 2023, fremgår det av en pressemelding fra DNB Næringseiendom.

Den ca. 10.000 kvm store hotelleiendommen er leid ut til Clarion Hotel Admiral AS, som er en del av Strawberry-gruppen. Hotel Admiral ligger ved sjøfronten i C. Sundts gate i Bergen sentrum og består av 210 rom, bar, restaurant og konferansefasiliteter.

Juridiske rådgivere har vært henholdsvis Simonsen Vogt Wiig for kjøper og Wiersholm for selger. DNB Næringsmegling og Nordic Hotel Consulting har vært selgers rådgivere.

Eiendommen ble markedsført bredt mot internasjonale, nasjonale og lokale investorer, og oppnådde god interesse.

– Salget inngår i en justering av DNB Livsforsikring sin eiendomsportefølje, og interessen viser at dette er et attraktivt bygg. Denne flotte eiendommen har vært i DNB Livs eie i en årrekke, og når vi nå velger å selge, er vi tilfredse med å oppnå en god pris ved salget. Vi er fornøyd med at kjøper av hotellet er en lokal aktør, og vi ønsker Meidell AS lykke til med videre forvaltning, sier Gro Boge, administrerende direktør i DNB Næringseiendom.

Torbjørn Bøthun, investeringsdirektør i Meidell AS, uttaler at de over tid har vært på utkikk etter en prestisjeeiendom i Bergen Sentrum, og Hotel Admiral vurderte de som en unik mulighet.

– Eiendommen ligger godt plassert i forhold til både turist- og forretningsreisende. Vi ble godt fulgt opp, og fikk den nødvendige tryggheten til å gjennomføre kjøpet av Hotel Admiral, som er en transaksjon som passer inn i vår strategi om økt satsing på eiendom. Vi ser frem til å jobbe tett med leietaker fremover, sier Bøthun.

Meidell AS eies av Gerhard Meidell Alsaker, som står bak oppdrettskonsernet Alsaker Fjordbruk AS.

Powered by Labrador CMS