Content

Det som virkelig betyr noe

Hvem drømmer vel ikke om å jobbe med det som virkelig betyr noe? Drammen Helsepark skal bli Europas mest komplette helse- og omsorgsklynge for utdanning, behandling og næringsutvikling. Probea har fått drømmeoppdraget med å gi den ambisiøse helsesatsningen en perfekt byggestart.

Annonsørinnhold

På et tidligere industriområde på Brakerøya skal Drammen Helsepark i en 440 meter lang byggrekke tilby 84 000 m2 med skreddersydde lokaler til offentlige og private helseaktører. Helseparken skal samle, styrke og utvikle helsetilbudet i regionen. I samspill med det nye Drammen sykehus vil helseparken danne en ny helsebydel med tusenvis av mennesker i livlig aktivitet og samfunnsnyttig virksomhet.

- Man får ikke mange slike oppdrag i livet. Her er ambisjonen å skape en helsepark med stor samfunnsbetydning. Verdien dette får for fellesskapet er ekstra motivasjon når vi nå leder arbeidet med det som bokstavelig talt er fundamentet for satsningen, sier en entusiastisk prosjektleder Geir Antonsen i Probea.

Probea-teamet tar nå de første skrittene på vei mot det som blir en helsepark med stor samfunnsmessig betydning. Fra venstre Hans Fosshagen, Geir Antonsen, Åge Skjåvik, Magnus Andersen og Mads Barstad Mathiesen.

Arbeidet på den 18420 m2 store tomten er allerede godt i gang. Probea-teamet har bidratt med prosjektutvikling, prosjekteringsledelse, rådgivning og planlegging siden 2019, og har nå prosjektledelse og byggeledelse på de første del-entreprisene. Dette er en kompleks byggeplass med flere tilgrensende entrepriser. Det skal etableres teknisk infrastruktur, veier og ikke minst det nye sykehuset på samme område. Dessuten er grunnforholdene utfordrende etter mange år med industriproduksjon. I første omgang skal plass-støpt kjeller i ett plan og etterspente betongdekker på plass. Kompleksiteten i prosjektet gjør at samarbeid og kommunikasjon med alle involverte aktører er spesielt viktig.

- Dette er definitivt laginnsats. Det er det som er så givende med å være prosjektleder i komplekse byggeprosjekt. Alt handler om å gjøre hverandre gode, finne løsninger sammen og utføre oppgavene optimalt fra a til å. Vi samarbeider tett med byggherre, myndigheter, entreprenør, arkitekt og leverandører. Vi jobber ikke minst godt med Rambøll og DARK i rådgiverteamet. Dette samspillet må til, vi får det ikke til uten å utnytte hverandres ekspertise og kompetanse, sier en ydmyk prosjektleder.

Gøril Bergh, administrerende direktør i Drammen Helsepark, er fornøyd med at prosjektledelsen er i trygge hender.

- Probea har et komplett sammensatt team med lang erfaring fra komplekse byggeprosjekter. De har kunnskapen og forståelsen som trengs for å gi vår ambisiøse satsning en best mulig start.

Probea-teamet gleder seg allerede til den dagen Drammen Helsepark yrer av liv og virksomhet.

- Tenk hvilken betydning virksomheten her vil ha for det viktigste av alt, nemlig helsa vår. Det er stort for oss å få være med på starten av det hele, avslutter den stolte prosjektlederen fra Probea.

Probea takker Drammen Helsepark for det viktige oppdraget!

Les mer om Probea på www.probea.no !

Les mer om Drammen Helsepark på www.drammenhelsepark.no !

Rendringer: DARK Design Group / Tegmark
Powered by Labrador CMS