STORT: DSV-anlegget i Vestby blir 55.700 kvadratmeter stort og skal stå ferdig neste juli. Ill.: Logistic Contractor
STORT: DSV-anlegget i Vestby blir 55.700 kvadratmeter stort og skal stå ferdig neste juli. Ill.: Logistic Contractor

Dansker bygger storlager i Norge (+)

Anlegget på 55.700 kvadratmeter skal stå ferdig i juli 2020.

Publisert Sist oppdatert

Den danskeide transportgiganten DSV har kjøpt 110 mål ferdig opparbeidet byggetomt av Ferd Eiendom på Vestby Næringspark Øst, rett sør for Oslo.

Her investerer danskene i 32.000 kvadratmeter lager, 12.000 kvadratmeter terminal, 7.000 kvadrateter mesanin, 4.000 kvadratmeter kontorer i tre plan og 700 kvm personalrom. Totalt blir det 55.700 kvadrateter, ifølge en pressemelding.

Svenske Logistic Contractor, som har spesialisert seg på å bygge logistikkanlegg, skal bygge anlegget.

LES OGSÅ: Vil ha 100 millioner på Lier

– DSV-prosjektet blir vårt tredje prosjekt i Norge og er med sin størrelse og høye standard en veldig god start på vår utvidede satsing i Norge, sier adm. dir Sandu Nylmon.

LC skal overlevere 19.500 kvadratmeter lager i april neste år, og hele prosjektet skal være ferdig  i juli. Anlegget skal miljøsertifiseres i henhold til Breeam-NOR. DSV har tre divisjoner i Norge, DSV Road, DSV Solutions, DSV Air & Sea. Anlegget på Vestby skal huse de to første, som i dag har adresse Langhus et par mil lenger nord.

LES OGSÅ: Vil rive kjøpesenter og bygge bykvartal

DSV har 44.000 ansatte på verdensbasis og egne kontorer i mer enn 80 land. Omsetningen i 2017 var på 10 milliarder euro.

Etter salget til DSV har Ferd Eiendom ytterligere ca 100 mål på eiendommen som også opparbeides ferdig nå i høst. Totalt kan det bygges ca 50.000 kvm lagerbygg på den gjenværende delen.

LES OGSÅ: Bilene forsvant, og det gjorde også omsetningen

I tillegg til tomta på Vestby eier Ferd Eiendom alene eller sammen med partnere lager/logistikk-tomter på Mastemyr i Oppegård, Måna i Frogn og på Gardermoen Næringspark i Ullensaker på til sammen over 1.000 mål.