KJØPER: Coop Norge Eiendom har sikret seg en eiendom til på Langhus.

Kjøper nabobygget på Langhus

Coop Norge Eiendom har Snipetjernveien 2 på Langhus, som ligger et steinkast unna Coops hovedlager for faghandelsprodukter.

Publisert Sist oppdatert

Snipetjernveien 2 har et samlet utleieareal på rundt 8.400 kvadratmeter og er et logistikkbygg som er leid ut til FREJA Transport & Logistics. Nbygget er nabo til Coops eksisterende hovedlager for faghandelsprodukter på Langhus.

- Dette har vært en spennende kjøpsprosess av en meget sentral og god logistikkeiendom, dog i et krevende marked. Vi er veldig glade for at vi vant frem i tøff konkurranse om å få kjøpt denne eiendommen. Denne avtalen vil gi Coop enda større fleksibilitet og flere valgmuligheter i årene som kommer, forteller Magne Søvde, investeringsdirektør i Coop Norge Eiendom AS.

Eiendommen hadde leieinntekter på ca. 9 millioner kroner i 2022. Selger av eiendommen er Nordea Norge Pensjonskasse. Coop Norge Eiendom (CNE) fikk juridisk bistand fra Advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiik i transaksjonen. Det var Newsec som var megler.

CNE ble etablert i 2001 og bidrar til at Coops samvirkelag utvikler sine eiendomsporteføljer og skaffer seg gode næringslokaler for sin handelsvirksomhet. Selskapet har på forholdsvis kort tid blitt en betydelig nasjonal aktør på eiendomsmarkedet.

– Selv om vi i hovedsak jobber med eiendomskjøp og utvikling for nye butikketableringer, for og med samvirkelagene, har vi også en sentral rolle med å sikre og forvalte logistikk- og industrieiendommer for Coop Norge. Vi gleder oss til å forvalte denne flotte eiendommen videre, fortsetter Søvde.

Coop har de siste årene opplevd en sterk vekst i salget innenfor en rekke bygg- og faghandelskategorier, spesielt gjennom kjedene Obs BYGG, Obs og Extra.

- Til tross for at store deler av markedet har opplevd tøffe tider de siste årene, legger vi bak oss en svært positiv utvikling med økte markedsandeler og gode, økonomiske resultater. Denne veksten fortsetter inn i 2024 og da vil logistikken vår på Langhus fortsette å spille en sentral rolle, forteller Lars Petter Olafsen, direktør for kategori, innkjøp og logistikk faghandel i Coop Norge SA.

Powered by Labrador CMS