SELGER: Nordea Liv Eiendom selger eiendommen etter å ha eid den i over 100 år. Foto: Dmitry Tkachenko
SELGER: Nordea Liv Eiendom selger eiendommen etter å ha eid den i over 100 år. Foto: Dmitry Tkachenko

Tvenge-familien kjøper Norske Liv-gården

Blar opp 425 millioner kroner for Henrik Ibsens gate 53 og Inkognitogata 34.

Publisert Sist oppdatert

Tvenge-familiens selskaper Titas Eiendom og Fram Realinvest kjøper Henrik Ibsens gate 53 og Inkognitogaten 34 på Solli Plass fra Nordea Liv Eiendom. Eiendomsverdien er 425 millioner kroner. Det samlede areal for de to byggene er på ca. 5.000 kvadratmeter.

– Vi er svært fornøyde med kjøpet av disse praktfulle eiendommene på Solli plass, et attraktivt område med stort potensiale og mye aktivitet i hjertet av Oslo. Vi har solid fotfeste i området allerede med flere eiendommer av tilsvarende karakteristika, sier Marianne Tvenge, eier og daglig leder i Fram Realinvest AS.

Tvenge-familien eier fra før Henrik Ibsens gate 60, på andre siden av veien, samt Henrik Ibsens gate 4 og Henrik Ibsens gate 20.

– Nordea Liv (tidligere Norske Liv) har eid eiendommene i over 110 år og vært leietaker i tilnærmet 90 år. Når vi nå velger å selge er vi derfor glade for å kunne gi stafettpinnen videre til Tvenge som er en svært langsiktig og erfaren gårdeier som vil sikre at gårdens historie og leietakerne blir godt ivaretatt, sier Nils Arne Gundersen, Head of Real Estate i Nordea Liv.

Leietaker i bygget er Formue AS (tidligere Formuesforvaltning), som i 2019 forlenget leieavtalen i bygget med 10 år. Det er Colliers Project Finance som har tilrettelagt for kjøpet for Tvenge-selsapene.

– Vi er stolte og takknemlige for å ha vært tilrettelegger i transaksjonen av «Liebhaber»-eiendommene på vegne av Fram Eiendom. Det har vært en effektiv og ryddig prosess mellom to profesjonelle aktører, og vi takker for tilliten fra begge parter, sier Arnstein Rød, Head of Project Finance og Partner i Colliers Project Finance AS.

Juridisk og teknisk rådgiver i transaksjonen var henholdsvis Wikborg Rein og Borg Forvaltning.

Henrik Ibsens gate 53 ble opprinnelig oppført som bolig i 1867, men har i nesten 90 år (fra 1910 til 1998) huset Norske Liv (nå Nordea Liv). Bygget ble tegnet av den danske byggmesteren og arkitekten Thøger Binneballe, som også var murmester ved byggingen av Oscarshall og Stortinget, samt arkitekten bak de to nabobyggene til Henrik Ibsens gate 53, Nobelinstituttet og Inkognitogaten 37.

Powered by Labrador CMS