REKORD: Billigkjeden slo alle budsjettrekorder i fjor.
REKORD: Billigkjeden slo alle budsjettrekorder i fjor.

Hadde det høyeste belegget både i Oslo og Bergen i fjor

88,8 og 77,6 prosent plasserer hotellene øverst oppe.

Publisert

Citybox rundet av hotellåret 2022 med høyest belegg i både Oslo og Bergen, med et gjennomsnittlig belegg på henholdsvis 88,8 og 77,6 prosent. Gjennomsnittet i de to byene var henholdsvis 60,9 og 57,7 prosent ifølge tall fra Benchmarking Alliance.

Alle hotellene deres hadde all time high omsetning, totalt 269 millioner kroner.

– Vi er enormt stolte over å ha høyest belegg i de to største byene. At vi i tillegg havner hele 20 og 28 prosent over gjennomsnittet i markedet er helt rått, sier daglig leder Eivind Hjulstad i Citybox i en pressemelding.

– På tross av omikron i starten av året ble 2022 svært bra, vi har knust alle budsjettene og havnet 49 millioner over det totale årsbudsjettet, fortsetter han.

Ser etter alternativer

– Basert på den økende differansen ser vi at tendensene i markedet endres. Gjestene er mer bevisste på hva de bruker penger på og ser etter gode alternativer. Med dagens urolige marked og økte kostnader tror vi at gode alternativer i hotellbransjen vil stå frem som et enda klarere valg for reisende og vi ser gode salgstall i første kvartal av 2023, sier Hjulstad.

Hotellkjeden har i dag seks hoteller i Oslo, Bergen og Kristiansand, i tillegg til Tallinn og Antwerpen. Målsetningen er å bli en av de ledende hotellkjedene i Europa innen budsjettsegmentet, og de skal etter hvert hoteller i Tromsø, Kristiansand, Stockholm, Helsinki og Brussel.

- Nå gjenstår det bare å finne flere spennende hotellprosjekter innlands, her søker vi aktivt. Særlig i Oslo kan vi tenke oss ett til, kanskje flere. Begge hotellene i Bergen havnet på topp seks på belegg i byen. Det er et tydelig bevis på at det er rom for flere av våre hoteller i samme by uten at de spiser av hverandre, poengterer han.

Powered by Labrador CMS