FØRSTE BOLIGKJØP I BERGEN: Christian Ringnes-selskapet Eiendomsspar gjør sitt første boligkjøp i Bergen.
FØRSTE BOLIGKJØP I BERGEN: Christian Ringnes-selskapet Eiendomsspar gjør sitt første boligkjøp i Bergen.

Christian Ringnes blar opp 375 mill. for bygårder i Bergen

De 15 bygårdene rommer totalt 120 leiligheter. Dette er trolig bare starten på Eiendomsspar sin boligsatsing i Bergen.

Publisert Sist oppdatert

– Vi opplever at Bergen er et attraktivt marked, sier viseadministrerende direktør Sigurd Stray i Eiendomsspar, etter kjøpet av 15 leiegårder med totalt 120 boenheter.

Han forteller at eiendommene er ferdig utviklet, og at leilighetene skal leies ut som de er. Dette er de første boligene som Eiendomsspar kjøper i Bergen.

Er det aktuelt å kjøpe enda flere boliger i Bergen?

– Vi liker å vokse der vi er. Hvis det dukker opp flere enheter, vil vi vurdere disse, svarer Stray.

Det er Christie AS som har inngått avtale med Eiendomsspar om salg av aksjene i PT Eiendom AS. Kjøpesummen for aksjene er 375 millioner kroner, som utgjør omforent, fast verdi av 15 eiendommer som selskapet PT eiendom AS eier direkte eller indirekte via datterselskap.

Årsregnskapet til PT Eiendom viser at selskapet i fjor hadde leieinntekter på 14,3 millioner kroner og et resultat før skatt på 7,6 millioner.

Selgeren, Christie AS, eies av Tor Audun Sævig og Per Christian Sævig. Sistnevnte sier til Estate Nyheter at han ikke ønsker å kommentere saken fordi «avtalen ikke er helt sluttført ennå».

Pål Persen i Persen Real Estate har vært selgers megler, mens Pangea Project Finance har vært rådgiver for Eiendomsspar.

Powered by Labrador CMS