CBD-EIENDOM: Ankerkvartalet i Stavangers CBD er blant eiendommene som blir en del av det nye gigantselskapet.

Skaper Stavanger-kjempe verdt 4,5 milliarder

Det nye selskapet SVG Property kjøper Hinna Park, Ankerkvartalet og Herbarium i en deal verdsatt til 4,5 milliarder kroner.

Publisert Sist oppdatert

Pareto Securities er tilrettelegger når SVG Property AS skaper en eiendomsgigant i Stavanger med 113.000 kvadratmeter bygningsmasse, et utviklingspotensial på 75.000 kvadratmeter og 200 millioner kroner i leieinntekter i 2022 fordelt på over 100 leieforhold. Eiendomsverdien i transaksjonen er på 4,5 milliarder kroner.

Dealen gjennomføres ved at Entra og Camar Eiendom selger Hinna Park til SVG Property, Oslo Pensjonsforsikring selger Herbarium, mens et UNION Eiendomskapital-fond selger Ankerkvartalet. Både Entra, Camar Eiendom og Oslo Pensjonsforsikring går inn på eiersiden i SVG Property. Pensjonskassen for Helseforetakene i Hovedstadsområdet (PKH), REQ Alternative Investments’ første fond, KM Real Estate AS og Karbon Eiendom AS går også inn på eiersiden i SVG Property. Transaksjonsverdien for Entra er 963 millioner kroner, som er 16 prosent over bokførte verduer ved utgangen av tredje kvartal. Entra får en eierandel i SVG Property på 15 prosent.

Øyvind Mikalsen, daglig leder i Camar Eiendom AS, mener etableringen av SVG Property AS vil være banebrytende for kontormarkedet i Stavanger.

– Ved å samle denne porteføljen skapes det mest attraktive utleieselskapet for leietakere i Stavanger, og sammen med eierne skal selskapet vokse videre i Stavanger gjennom utvikling og strategiske oppkjøp, sier Mikalsen.

– Denne transaksjonen representerer en interessant diversifiseringsmulighet i Stavanger-markedet til en attraktiv verdsettelse. Vi roterer våre eiendeler i Hinna Park inni et ambisiøst nytt selskap med en større portefølje med attraktive eiendeler som er vektet mot sentrum i Stavanger, sier Entras adm. direktør Sonja Horn.

UNION Real Estate Fund II kjøpte Ankerkvartalet i september 2017.

– Salget av Ankerkvartalet er frem til i dag vårt største salg fra noe fond etablert av UNION. Vi har investert betydelige midler i leietakeroppgraderinger i vår eiertid, og har oppnådd vesentlig økte leienivåer for eksisterende og nye leietakere. Summen av dette har gitt en meget god verdiskapning for våre investorer. Ankerkvartalet er en eiendom i stadig utvikling og det er fortsatt mer som kan gjøres for å skape merverdi, og vi er trygge på at de nye eierne vil bidra til å utvikle eiendommen videre på god måte, sier daglig leder i UNION Eienomskapital Lars Even Moe i en kommentar.

SVG Property har fått bistand av Advokatfirmaet Wiersholm og KWC AS. Selger av Ankerkvartalet har vært bistått av UNION Norsk Næringsmegling AS og Arntzen de Besche Advokatfirma AS. Oslo Pensjonsforsikring har vært bistått av Wikborg Rein Advokatfirma AS, mens Entra og Camar Eiendom har vært bistått av Advokatfirmaet BAHR AS.

Powered by Labrador CMS