HELSEHUS: Consto Eide skal bygge for OBOS på Lambertseter.
HELSEHUS: Consto Eide skal bygge for OBOS på Lambertseter.

Bygger helsehus oppå parkeringshuset

OBOS har gitt selskapet Consto Eide oppdraget med å bygge nytt helsehus.

Publisert Sist oppdatert

Helsehuset på Lambertseter omfatter et påbygg på 2000 kvadratmeter på taket av parkeringshuset til Lambertseter Senter i Oslo, ifølge en pressemelding

– Det er en viktig del av vår satsning på Lambertseter som område for mennesker i alle livsfaser og en god måte å møte lokalbefolkningens fremtidige behov, sier prosjektleder Geir A. Fredriksen i OBOS Eiendom.

LES OGSÅ: Byantikvaren vil verne – sånt kan føre til høyhus

I huset skal det være tannleger, fysioterapeuter og leger som flytter fra den gamle delen av senteret. I tillegg kommer noen nye tilskudd, men de er ikke helt avklart ennå. Helsehuset blirifølge Fredriksen en viktig del av utviklingen av Lambertseter Senter. Samtidig vil det frigjøre tomteplass for det kommende nye forretnings- og leilighetsbygget mot t-banen.

Her skal OBOS blant annet bygge boliger for eldre sammen med Diakonhjemmet. Bygget blir ikke høyere enn eksisterende heishus.

LES OGSÅ: Krever at bystyret skal se på saken

Consto Eide er et av Norges ledende entreprenørkonsern med 900 ansatte i Norge og Sverige. De ble etablert i Tromsø i 2006 og har siden utvidet med regionale etableringer i begge land. Dette blir det første oppdraget de gjør sammen med OBOS.

Byggestart for helsehuset var 1. september og skal etter planen stå ferdig i oktober 2020.

Powered by Labrador CMS