BYUTVIKLING: Veksten på Ensjø pågår for fullt. Nå skal AF Gruppen bygge 206 boliger for Selmer Eiendom. Foto: HRTB Arkitekter
BYUTVIKLING: Veksten på Ensjø pågår for fullt. Nå skal AF Gruppen bygge 206 boliger for Selmer Eiendom. Foto: HRTB Arkitekter

Bygger 206 leiligheter for 557 millioner kroner

Nå er det klart at AF Gruppen skal bygge 206 leiligheter for Selmer Eiendom på Ensjø i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Gladengveien ligger i den historiske Bilbyen Ensjø. Eiendommen brukes i dag til bilbutikk og biloppstilling, rett ved Ensjø T-banestasjon, butikker og kafeer. De fire boligblokkene skal bygges rundt to gårdsrom og blir en del av transformasjonen av Ensjø til et bolig- og næringsområde, ifølge en pressemelding.

LES OGSÅ: Vil ta i bruk Botsen igjen

Prosjektet blir på sju og åtte etasjer med butikk, barnehage og næring i første. Det er snakk om ca. 15.000 kvadratmeter leiligheter, ca. 3 300 kvadratmeter barnehage og næring, samt en parkeringskjeller med boder og tekniske rom på ca. 6 600 kvadratmeter. Totalentreprisen på 30.800 kvadratmeter har en verdi på 557 kroner før moms.

Det er planlagt byggestart andre kvartal 2020 og ferdigstillelse forventes i fjerde kvartal 2022.

LES OGSÅ: Tjener penger på å være grønne

– Vi gleder oss til å ta ytterligere del i den positive bydelsutviklingen av Ensjø. Samhandling i tidligfase har gjort at vi i fellesskap har utviklet et prosjekt vi tror er attraktivt for boligkjøpere og som har gode forutsetninger for en effektiv byggeprosess, sier konsernsjef Morten Grongstad i AF Gruppen.